Nehéz elképzelni, hogy Sixless miért próbálkozott be ezzel a nyilvánvaló csalással. Nem is sikerült megúsznia, év végéig minden versenytől eltiltották.

A PUBG Mobile versenyek köszönik szépen, és a világjárvány okozta leállás után is jól vannak. A jelenleg is zajló PMWL tornán például 100.000 dollárt visz haza a győztes, az augusztusban záródó PMCO pedig 850.000 dolláros nyereményalappal pörög.

A Pittsburgh Knights játékosa, Sixless pedig úgy gondolta, minél nagyobb részt szeretne szakítani magának ebből a rengeteg pénzből. Sixless karriere korábban sem volt mentes a balhéktól, a Cloud9-tól egyszer már kitették a szűrét. Akkor profihoz nem méltó viselkedés miatt kellett távoznia a csapattól, amit az indiai játékosok irányába tanúsított.

Az amerikai játékos most a PMCO selejtezőin követett el egy egészen idióta csalást, valaki más accountján próbált meg versenyezni.

 

Egy olyan accounton, ami semmilyen módon nem köthető sem hozzá, sem a Pittsburgh Knights-hoz. A játékos a fenti videóban elismerte hibáját és vállalta az eltiltást, melyet egészen 2020 végéig szabtak ki rá. Ennek fényében sem a PMCO, sem a PMWL brutális nyereményéből nem fog neki jutni egyetlen dollár sem.

A „nagy terv” tehát a visszájára sült el, Sixless azzal védekezett, hogy a szabályzatban sehol nem volt leírva ilyen kitétel. Ez egyrészről igaz, másrészről viszont annyira alapvető szabály, hogy külön senki nem gondolta volna, hogy bele kell foglalni a leírásba. A helyzetet tisztázó videóban sok megbánás nem látszott rajta, sőt még egy kis iróniát is belecsempészett, amikor „megbánásról beszélt”.

Ezek után kíváncsian várjuk, melyik csapat veszi majd szárnyai alá 2021-től, ha a Pittsburgh is elköszön tőle a büntetés miatt. Két kirúgás ugyanis nem fest túl vonzóan egy esportoló önéletrajzában.

Ezt olvastad már?

Egy titokzatos konténer került a Tesla gyára elé

×