Egyre durvább hírek látnak napvilágot az India és Kína között körvonalazódó gazdasági és politikai viszályból. A kormány 275 app ügyében vizsgálódik.

Az egész kémkedési botrány még júniusban indult, amikor több indiai forrás is egyes applikációk betiltására szólította fel a lakosságot. Ennek oka a kínai fejlesztőcégek adatmegosztási kötelezettsége a kínai kormánnyal, melynek értelmében mindent meg kell osztaniuk a felhasználókról.

Személyes adatok, bankkártya adatok, fizetési szokások és még sorolhatnánk.

India viszont bekeményített, és a kínai fejlesztőcégek által életre hívott, világszerte népszerű applikációk ellen kezdte hangolni a közösséget. Vagyis például a TikTok, a WeeChat, vagy éppen a PUBG Mobile. Hirtelen ellenség lett minden, aminek köze van Kínához.

Az országok között kiéleződő katonai konfliktus során, mikor július elején 20 indiai katona halt meg egy állítólagos határsértési incidensben, elkezdődtek a betiltások. Első hullámban a TikTokot, és másik 58 kínai fejlesztőktől származó applikációt tiltottak be országszerte. Később pedig az indiai hadsereg még ennél is tovább ment, ők már a PUBG Mobile-t is betiltották. Ennek rezgései mostanra érték el az egész lakosságot, egy hónappal később itt a második országos hullám. Szerintük ugyanis az adatok továbbítása kémkedésnek és illegálisnak minősül.

A korábban kitiltott 59 applikáció után ezúttal 275 appot vizsgál az indiai kormány a lakosság védelme érdekében.

Az esetleges betiltás igencsak érzékenyen érintené a PUBG Mobile fejlesztőit, India ugyanis fontos piaca a játéknak. A játék indulása óta ugyanis innen töltötték le a legtöbben a játékot, összesen 175 millió felhasználónál jár az indiai mutató.

Nem túl rózsás a helyzet, de van még persze esély a PUBG Mobile további zavartalan működésére. A fejlesztő Bluehole ugyanis dél-koreai szervezetként csatlakozott a kínai Tencent kiadó mellé. Reméljük ez elég lesz az indiai kormány jobb belátásra bírására, 175 millió játékos kiesése ugyanis beláthatatlan következményekkel járhat még a legsikeresebb alkalmazás életében is.

Ezt olvastad már?

Ilyen hülye indokkal se bannoltak még profi PUBG Mobile játékost

×