A Valorant játékosok szerint komolyabb report-rendszer szükséges ahhoz, hogy jelentésék a toxikus és zaklató játékosokat.

Természetesen tudjuk, hogy a szexuális zaklatás témája a játékokon belül nem új téma, hiszen rendszeresen előkerül az, hogy ezeket hogyan lehet a legjobban kezelni. A Valorant játékosai már a béta időszakban felhívták a Riot figyelmét arra, hogy szenteljenek ennek megoldására több időt. Legalább annyit, mint azt a csalók kitiltására fordítanak.

A játékosok most azt kérik, legyen külön report lehetőség arra, hogy a zaklatókat jelentsék.

Még májusban Anna ‘SuperCakes’ Donlon, a Valorant egyik producere foglalkozott a Valorantban történő zaklatások témájával. Akkor egy klip kapcsán a Riot reagált az effajta toxikus viselkedésre, ám sokak szerint most sincs kiforrott rendszer a zaklatók ellen.

Ez egy érdekes kérdést vetett fel.

„Engem sokat zaklatnak a Valorantban. Ha csaló lennék hardveres bant kapnék, azonban ha azt kérem, hogy büntetést kapjanak a zaklatók, akkor egy tucatnyi ember reportol engem” – mondta GreatfulLoL, az egyik játékos a Redditen.

“Just mute and report” isn’t an acceptable response to sexual harassment. I want hardware ID bans like the cheaters. from r/VALORANT

Sokan úgy gondolják, a Riot vezesse be a hang-chat rögzítésének lehetőségét, hogy a Riot azzal azonosítsa a reportolt játékosokat. Miután a csalók ellen igen jó módszert dolgozott ki a Riot, sokan azt sürgetik, hogy hasonló mértékű büntetést kapjanak azok is, akik visszaélnek a chat lehetőségével.

„Amikor valaki azt mondja nekem, hogy meg fog találni és még részletezi is, hogy hogyan fog megerőszakolni, akkor szerintem hardveresen tiltani kell az illetőt” – mondta.

Bár természetesen megoldható, hogy a játékosok rögzítsék a meccseket, hogy jelenteni és bizonyítani tudják az ilyen eseteket, sokak szerint egy játékon belüli rendszerre lenne szükség.

A Valorant Community Codex egyik fejezete az igazságos meccsekről így szól:

„A zavaró magatartás kezelésekor úgy gondoljuk, hogy a szankcióknak tükrözniük kell a közösség normáit és szükségleteit, és specifikusan kell kezelnünk a bomlasztó viselkedést, ahelyett, hogy túlbüntetjük.”

A Riot tehát elkötelezett amellett, hogy a foglalkozzon a zaklatás problémájával, miközben a Valorant közösség egy része régóta várja a megoldást. A nagy kérdés viszont most az, hogy valóban bekerülhet-e egy kifejezetten ebben segítő rendszer, illetve hogy valóban hardveres ban kéne járjon a zaklatóknak, akár csak a csalóknak?

A közösség körében a vita egyelőre nem eldöntött. Te mit gondolsz?

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×