A support hős képességei potenciálisan átalakultak, miközben Genji némi nerfet kapott. Ezek változnak az Experimental módban.

Az elmúlt néhány hónapban az Overwatch Experimental módot arra használták, hogy a hősváltozásokat bárki kipróbálhassa a megjelenés előtt. Ezen a héten a fejlesztők átfogóbb, sok esetben érthetetlen és megkérdőjelezhető változásokat eszközöltek.

A legjelentősebb változás Moirát érinti, de Genji is nerfet kapott.

Ahogy arra Jeff Kaplan vezető fejlesztő felhívta a figyelmet, a jelenlegi Experimental célja, hogy a két hős változáson menjen keresztül. Ne feledjük el ugyanakkor, hogy az itt található változások csak tesztek, nem biztos, hogy így kerülnek be a játékba. Volt már rá példa, hogy az Experimental változásait végül elvetette a Blizzard (pont Moira esetében).

Hősváltozások (Csak az Experimental módban)

Genji

  • A Shuriken sebzése 30-ról 28-ra csökkent
  • A Secondary Fire recovery 0,65-ről 0,75 másodpercre nőtt

A Blizzard szerint Genji az utóbbi időben igen népszerűnek számít, így némileg nerfelték. Persze ezek apró változások, de kissé csökkenthetik Genji eredményességét a meccsek során.

Moira

Kép forrása: Blizzard

A support hős Moira jelentős változáson ment keresztül. A fejlesztők szerint ez lehetőséget ad arra, hogy a Moira játékosok jobban kihasználják a képességeket.

  • A Biotic Grasp szöge 37 százalékkal csökkent
  • Az Orb hatósugara négy méterről három méterre csökkent.
  • A lövedék sebessége szintén csökkent, illetve a másodpercenkénti sebzés mostantól annak függvényében alapul, hogy a célpont(ok) milyen közel van(nak) a Biotic Damage Orbhoz:
  • 0-1 méter között 150 sebzés/mp
  • 1-3 méter között lineárisan csökken a sebzés, 150 és 25 között lehet másodpercenként
  • A Biotic Orb továbbra is maximum 200 sebzést vihet be.

Fade

A Fade képesség mostantól a hat méteren belüli csapattársakra is hatással van, 1 másodpercig ők is megkapják a képességet. Ez azt jelenti, hogy a képesség bekapcsolásakor a csapattársak egy másodpercig ugyanúgy sebezhetetlenek lesznek.

Talán az utolsó Fade változás, ami a legjelentősebb, hiszen ezzel valóban még erősebb support lehet Moira.

Az Experimental mód legalább egy hétig lesz kipróbálható, 2-2-2 szerepkör felállásban. Szerinted jó döntéseket hozott a Blizzard?

https://www.facebook.com/groups/overwatchhun/

×