Minden évben nagy reményeket fűzünk az új FIFA epizódhoz, ez azonban generációváltáskor hatványozottan igaz. Reméljük idén tényleg jó játékot kapunk.

Az első FIFA 21 videó mellé egy halom új infót is adott az EA. A Kylian Mbappé-vel fémjelzett játék valós bizakodásra adhat okot, szóval nézzük is, milyen újdonságokra számíthatunk.

Játékmenet változások

A FIFA 21 rengeteg játékmenetbeli változást ígér. Ezek közül az egyik az „agile dribbling” rendszer. A mechanika lényege, hogy a játékosok jelentősen jobban tudják majd kezelni az 1v1 szituációkat. Sokkal jobb lesz a labdavezetés, változnak a passzok és jobbak lesznek a skill mozdulatok is.

További újdonság a „positional personality„. Ennek a lényege, hogy bizonyos karaktereknek saját jellemzőik lesznek. Egy tehetségesebb csatár például késlelteti a sprintjét, hogy elkerülje a leshelyzetet. Egy kreatív támadó középpályás közben folyamatosan a passz vonalakat keresi, hogy minél jobb helyzetbe hozhassa a csatárait.

Ultimate Team

A FIFA sorozat egyértelműen legnépszerűbb módja az Ultimate Team. Ezt most újabb szintre emelik és kooperatív módot tesznek a játékba. A FIFA 21-ben már egy barátunk társaságában is nyomhatjuk majd a Division Rivals-t, vagy a Squad Battles-t.

Az EA azt ígéri, hogy a csapatunk testreszabására is több lehetőségünk lesz, így még egyedibbé téve azt. Már most egészen biztos egy új ICON érkezése is, a Manchester United legendája, Eric Cantona csatlakozik idén az Ultimate Team-hez.

Karrier mód

Végre a karrier mód is sok frissítést kap. Ezek közül a legizgalmasabb az „interactive match sim”, melynek segítségével ki-be ugrálhatunk majd a meccsekbe. Ezzel ha egy állított szituáció van, esetleg nagyon rosszul áll a szénánk, átvehetjük az irányítást, majd ha rendbe jöttek a dolgok, visszaléphetünk a vonal mögé.

Változik az edzés mechanika is. A FIFA 21-ben már lesz lehetőségünk akár pozíció váltást is elérni egy játékosnál. Így ha egy LB-t inkább szárnyként játszanánk, vagy egy középpályást hátrébb tolnánk CDM-nek, most már lesz lehetőségünk.

A jövőben arra is lesz lehetőségünk, hogy ütemezzük az edzéseket, így mi mondhatjuk majd meg, hogy mikor fejlődjenek és mikor pihenjenek a játékosaink. Természetesen csoportos edzéseket is tarthatunk majd, ha az egész védelmünket, vagy támadó sorunkat akarjuk fejleszteni.

VOLTA football

Egy alapvető funkció hiányzott idén a FIFA 20 VOLTA módjából. Igazából senki sem értette, hogy miért nem lehet csapatba verődve játszani, ez azonban idén ősszel megváltozik majd. A mód neve VOLTA Squads lesz, ahol akár 3 barátunkkal együtt is csapathatjuk majd.

Természetesen új helyszínek is érkeznek. Elutazhatunk majd Sao Paulo-ba, Milanóba és Dubai is felkerül majd a térképre.

Ti bíztok a FIFA 21-ben? Szerintetek jó játék lehet, vagy ezek is csak hangzatos ígéretek?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×