Nem kis befektetéssel támogatja a Natus Vincere alapítója az esportot. Most egy szállodát vásárolt, amiből elvileg esport központ lesz.

A múlt héten Kijev egyik leghíresebb szállodáját 41 millió dollárért (több mint 12 milliárd forint) eladták egy rejtélyes vásárlónak. Az napokban Ukrajnában sok pletyka indult azzal kapcsolatban, hogy ki lehet a titokzatos vevő. A közösségi médiában aztán nemrég felfedte magát. A név ismerős azoknak, akik követik az esport világot.

Alexander Kokhanovskyy, a Natus Vincere alapítója és volt vezérigazgatója bejelentette, hogy július 15-én 41 millió dollárért megvásárolta a Dnipro Hotelt azzal a céllal, hogy azt esport szállodává alakítsa.

Dnipro Hotel – Kijev – Kép forrása: Wikipedia

„Olyan szállodát hozunk létre, melyet úgy tervnek, hogy képes legyen befogadni esport-rendezvényeket. Lesz edzőterem, sportpálya, speciális szobák profi játékosoknak, valamint itt lesz a világ legjobb gamer társalgója” – írta Alexander a Facebookon.

„Egész életemben Ukrajnát képviseltem az esport világában. Ez egy hatalmas világpiac, óriási lehetőségekkel országunk gazdasági szempontjából. Itt az ideje, hogy Ukrajnát megmutassuk a világnak” – tette hozzá.

Természetesen a Dnipro Hotel átalakítása hosszú folyamat lesz, azonban a tervek szerint igen komoly esport központ jöhet létre.

Szerinted idővel nálunk is lesz hasonló?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×