Egy Call of Duty Warzone rajongó és hacker nemrég abban próbált segíteni, hogy az Infinity Ward hatékonyabban lépjen fel a csalók ellen.

Szinte a Call of Duty: Warzone indulása óta, de főleg az utóbbi időben, a csalás az egyik legfontosabb téma a közösségben. Állítólag minden egyes meccsben van legalább egy csaló, az Infinity Ward pedig keményen küzd a csaló, sőt a toxikus játékosok ellen.

Most olyasvalakitől kaptak tanácsot, akitől a legkevésbé vártuk.

Sajnos jelen pillanatban az Activision és az Infinity Ward nehéz helyzetben van, mert nem lehet pontosan tudni, hogy hogyan működnek a csalások, éppen ezért egyre nehezebb megállítani őket. Néhány hónappal ezelőtt azonban egy ismert hacker a Redditen adott tanácsot a fejlesztőknek, hogy hogyan tiltsák ki őket. A csaló most újabb bölcsességekkel tért vissza, látva a fejlesztők ádáz harcát.

Bár ez említett hacker állítása szerint nem csal vagy modol a Call of Duty-ban, feltűnt neki, hogy a csalók hasonló programokat használnak, mint ő. Mivel nagy rajongója a franchise-nak, úgy döntött, tanácsaival segíti a Warzone fejlesztőit. Sajnos rámutat arra, hogy a killcam reportok hatástalanok a csalók tiltásában, így egyszerűen azt üzeni a játékosoknak, hogy álljanak le vele.

Kép forrása: Youtube

Killcam Report

Sajnos a hacker tanácsa az, hogy a report nem sokat ér. Ő maga is azt állítja, hogy több mint 1300 alkalommal reportolt, és egy esetben sem bannoltak emiatt senkit. Sajnos szerinte az SMS azonosítást is könnyen meg lehet kerülni.

A három fő jel

Elmondása szerint három fő jele van annak, ha egy játékos csal. Az első a kill count. A legtöbb csaló rendkívül magas kill számmal rendelkezik percenként, egy bizonyos fegyverrel. A második jel a fejlövések száma, hiszen az aimbot legtöbbször a fejre húz. A csalóknak általában a K/D aránya nincs arányban azzal, amennyit a játékban töltenek. Mivel ezek számokban mérhető adatok, egy csalót ez alapján könnyen ki lehetne szűrni.

A hacker megoldásokat is kínál – Vote-to-kick

Az első fő megoldás annak lehetősége, hogy a játékosok kiszavazzanak valakit a meccsből, visszaküldve a lobby-ba. A killcam megfigyelése esetén a játékosok lehetőséget kapnának arra, hogy kiszavazzák a gyanús játékost. Ez a lehetőség persze csak akkor jelenne meg, ha az a rendszer szerint is gyanús a sok kill és fejlövés.

A hacker továbbá megemlíti, hogy általában nehéz megölni egy hackert. Igen, az aimbot rossz, de az „ESP” hack még rosszabb, hiszen extra információkat ad a csalóknak. Ha csalóval kerülünk szembe, próbáljunk meg robbanóanyagot használni, elmenekülni, vagy Riot Shield segítségével védekezni. Az aimbot nem segít a pajzs ellen.

A lényeg tehát az, hogy a játékosok abban tudnak segíteni, hogy minél inkább ellehetetlenítik a csalók játékát. Amennyiben a csaló még a csalással sem jut előnyhöz, és a játékosok megnehezítik a szórakozását, akkor kilépnek a meccsből.

Természetesen sajnos egyik megoldás sem tökéletes, ugyanis a csalók minden egyes alkalommal találnak valamilyen új módot arra, hogy előnyhöz jussanak. Végleges megoldás tehát még mindig nincs, a harc folytatódik a csalók ellen.

Szerinted mi lenne a végleges megoldás?

Megjött a harmadik előzetes is a Warzone következő szezonjához

×