A Metal Gear Solid rajongók mindig azt mondják: az első játék volt a legjobb. Most egy rajongó kicsit felturbózta, hogy 2020-as játéknak nézzen ki.

Az utóbbi években a videojátékok feldolgozásának korszakát éljük, egyre több a remake, a remastered és a definitive edition. Ha van olyan játék, aminek felújított változatára nagy igény tartanék, akkor az a Metal Gar Solid első része. Persze az évek során készült már belőle egy-egy rajongói feldolgozás és felújítás, talán egyik sem volt olyan látványos, mint a legutóbbi, ami Unreal Engine alatt készült.

Tekintve, hogy Hideo Kojima és a Konami már szétváltak, valamint a Metal Gear Survive megbukott, nem valószínű, hogy az első Metal Gear hivatalos remake-et kapna.

Egy rajongó viszont úgy döntött: mindenki nagy örömére megteszi.

Az eredeti alkotó névtelen szeretne maradni, de a játék egy részét megosztotta egy Youtuberrel, hogy meg tudja mutatni. A videóban a Metal Gear Solid főellenségével lehet megküzdeni. A játékmenet persze több szempontból átalakult. Amellett, hogy a grafikailag teljesen magas szinten élvezhető, a nézet is megváltozott. Már nincs felülnézet. A játék mechanikája inkább hajaz a Resident Evil 2 Remake-re.

 

A Youtuber szerint, amikor a névtelen alkotó befejezi a projektet, akkor ingyen elérhetővé teszi, hogy mindenki játszhasson vele. Ez persze óriási munka, hiszen a teljesen játékot át szeretné dolgozni. Ha ezt egyedül csinálja, nem valószínű, hogy hamarosan látni fogjuk.

Jogos lehet a kérdés, hogy az alkotó miért szeretne névtelen maradni? Nos az utóbbi időben számtalan rajongói projekt esetében előfordult, hogy az eredeti kiadó közbelépett, lelőtte a projektet, sőt jogi lépésekkel fenyegetőzött. Ugyanakkor pont az ilyen rajongói kezdeményezések indokolták néha egy-egy remake létrejöttét. A Resident Evil 2 Remake rajongói projektként indult, majd a Capcom leállíttatta. Inkább ők maguk készítették el a feldolgozást.

Sajnos a Konami korábban már szintén leállított egy Metal Gear Solid rajongói remake projektet. Reméljük, hogy ebben az esetben ez nem fordul majd elő, és hamarosan gyönyörű, felújított formában élvezhetjük majd teljes játékot.

Te játszanál ilyen formában a játékkal?

West Ham játékosok a CS:GO profik ellen – Vajon kinek alacsonyabb a reakcióideje?

×