Megvizsgálták, hogy 2020 második negyedévében mely PC-s játékok voltak a legrelevánsabbak a piacon. Íme az Esport Observer eredménye.

A COVID-19 okozta kaotikus helyzetből nagy valószínűséggel a videojátékok, s azok között is az online címek profitáltak a legtöbbet. Mivel a legtöbben karanténba szorultak, így nem lehetett mást csinálni, csak nekiesni barátainkkal kedvenc játékainknak és kihozni belük a legtöbbet. Az esport kategória szárnyalt idén, a legtöbb statisztikákkal foglalkozó portál ezeket a játékokat sorolta 2020 legrelevánsabb PC-s játékai közé. Ám az Esport Observer ezeket az eredményeket tovább szűkítette, s három csoportra osztotta a kategóriát.

Az idei év második negyedévében egyértelműen azok az esport címek domináltak, amelyeknek a profi szcénája is aktív tudott maradni a koronavírus során. A Counter-Strike versenyeket mintha dézsából öntötték volna, összesen 138 hivatalos versenyt regisztráltak csak a második negyedévben. A Valve lövöldéje mellett a League of Legends remekel még, ezt a két játékot az Esport Observer a legmeghatározóbb kategóriába helyezte.

https://twitter.com/esportsobserved/status/1285941483728703488

 

Lecsúszott viszont korábbi eredményeihez képest a Dota 2 és a Rainbow Six: Siege. A statisztikák szerint még mindig közkedveltek, de jelenleg nem nevezhetők a legmeghatározóbb címeknek. Egy csoportban vannak a Fortnite-tal, a VALORANT-tal, a Hearthstone-nal és a Modern Warfare-rel.

A futottak még kategória igencsak telített, ide a StarCraft II, a Legends of Runeterra és a TFT, az Overwatch, a FIFA, a Rocket League és a PUBG nyert belépőt.

Mitől számít egy PC játék relevánsnak?

Az Esport Observer a megtekintett órákat vizsgálja, vagyis a különböző streameket és platformokat méri. Minél több embert mozgat meg és köt le egy játék nézése, annál meghatározóbbnak számít az adott IP. A VALORANT például az első negyedévben sokkal szignifikánsabb volt a Twitch kollaborációnak köszönhetően, ám június elején megjelent a játék, s mivel még nem túl aktív az esport vonal, a megtekintett órák száma is visszaesett.

Ezt olvastad már?

Új rangrendszer jön hamarosan a Valorantba – Borzasztóan néznek ki az új ikonok

×