Már mindenki tűkön ülve várja az Nvidia új kártyáját.

Miközben továbbra is a hivatalos bejelentésre várunk, a szivárogtatók nem nyugszanak és ismét egy újabb infóval lettünk gazdagabbak a „KatCorgi” névre hallgató leakernek köszönhetően. Ez esetben egy viszonylag biztos forrásról van szó, hiszen több alkalommal bizonyította már szavahihetőségét, mindeközben a kamu szivárgásokra is rámutatott már korábban több alkalommal. Ezúttal azt árulta el, hogy mekkora teljesítménytöbbletre számíthatunk az RTX 3080 esetén.

Az első kép az RTX 3080 Ti-ról? /Kép: videocardz.com

Ha pedig minden igaz, akkor 20%-ot fog ráverni az RTX 2080 Ti-ra az új RTX 3080.

Ezek alapján kiszámolhatjuk, hogy mekkora előrelépés lesz egy generációváltás. Amennyiben egy RTX 2080-assal rendelkezünk, úgy nagyjából 41%-kal fog többet tudni az új RTX (ennek alapján). Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy amíg 4K-s felbontás mellett szeretnénk maximumon tolni az Assassin’s Creed Origins-t, akkor az RTX 2080 mellett 51, az RTX 3080 mellett pedig már 72 fps-t fog produkálni a gépünk.

Mindeközben az árazást egyelőre homály fedi, ezt majd csak a végleges start közelében fogjuk megtudni. A mi tippünk szerint az árak hasonlóképp fognak alakulni, mint az első RTX generáció esetén, azaz az RTX 3080-at 250-300 ezer forintos árcédulával kell majd számolni. Persze lehet ez olcsóbb is, amennyiben az AMD is kiadja az RDNA 2-t.

Nézd meg, hogy a Te kártyádhoz képest milyen erős lesz az új RTX 3080:

Videókártya erősorrend 2020 – A leggyengébbtől a legerősebbig

×