Az Apex Legends világában, főleg az igen magas szinteken elég nehéz érvényesülni. Van, akinek egy digitális ceruza segítségével is megy.

Egy Apex Legends játékos most mindenki számára bebizonyítja, hogy nem szükséges egér vagy kontroller ahhoz, hogy valaki profi játékos legyen. Néha elég egy digitális ceruza.

Az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált, hogy a játékosok digitális tollal harcolnak az FPS-ek világában.

Az elmúlt időszakban egyre több az olyan videó, melyben valaki a digitális rajztáblát perifériaként használ játékokban. Az egyik Reddit felhasználó, Star_Rain például egy évvel ezelőtt láttam meg, hogy valaki így játszik Apex-et, majd ő is megszerette a megoldást. Meglepő módon úgy tűnik, hogy ő is azon játékosok közé tartozik, aki így jóval hatékonyabban tud lőni, mint egérrel. Van aki már többet játszott így, mint egérrel vagy kontrollerrel.

About a year ago I saw someone using a Pen to aim in Apex Legends, one year later, its now my permanent choice for FPS games: from r/apexlegends

A rendszer persze könnyen adhat vitára okot: vajon tisztességes-e a használata, jár-e valamilyen előnnyel? Egyelőre viszont a használata nem tiltott. A legtöbb digitális rajztáblát be lehet állítani úgy, hogy célzásra használhassuk azt. Rain azt is hozzátette, hogy nem csak az Apex-ben használja előszeretettel a digitális ceruzát. Szívesen játszik így CS:GO-t, Valorantot vagy CoD-ot.

Persze a furcsa perifériák nem idegenek a játékok világából. Nemrég valaki például táncszőnyeg segítségével győzte le a Dark Souls 3 főellenségét.

Szerinted tisztességes ilyen módszereket használni a online kompetitív játékokban?

Nincs lehetetlen – Táncszőnyeg, level 1 karakter és a Dark Souls 3 legerősebb ellenfele

×