Elképzelni sem tudjuk, hogy nem tűnt fel a folyamatosan csökkenő megtakarítási számla. Ideje lenne megtanulni ezeket elkerülni, de legalábbis megoldani.

Szinte naponta lehet olvasni olyan felelőtlen szülőkről, akik felügyelet nélkül hagyják a családi bankkártyát, amit aztán a gyerek szépen lenulláz. Mindenkinek ismerős már a sztori, ugye? Olyan történetet viszont már ritkábban jut el hozzánk, ahol nem csak pár ezer forintról, hanem egy család teljes megtakarításáról beszélünk.

Ezúttal NBA és NFL sztárok, valamint ismert streamerek zsebében landolt a számla teljes tartalma, melyet egy felelőtlen kiskorú szórt szét a Twitch-en.

20k in donations by minor in 17 days from r/Twitch

A kétségbeesett szülő Redditen próbált segítséget kérni, miután gyereke 6.2 millió forintot herdált el 17 nap alatt. Az apuka szerint az ő tudta és engedélye nélkül történt mindez, évek alatt megspórolt pénzt tűnt el két és fél hét alatt.

Ilyen esetekben nincs egyetemes gyakorlat a Twitch-en, két hete nem kaptak választ az ügyfélszolgálat embereitől sem. Továbbá sem a Twitch, sem az Amazon jogi osztálya nem válaszolt.

Éppen ezért, hogy tanulsága is legyen az újabb „a gyerek lenyúlta a család pénzét” sztorinak, lássuk hogyan lehet megoldani, ha ilyesmi történik a környezetünkben:

  • Érdemes a bankunknál kezdeni, az ilyen jellegű költésekkel ők foglalkoznak. Több szülő is sikerrel számolt már be arról, hogy a bank által visszaigényelt pénz megkerült és így megkapták az elköltött pénzt.
  • A streamerek direktben is szoktak hasonlókkal foglalkozni, főleg nagyobb összegű véletlen donation esetében. Magyar példa is van rá, Zsozeatya is került már hasonló helyzetben, ami után visszautalta a családnak a hozzá beérkezett összeget.

Ezt olvastad már?

VIDEÓ: Mi folyik a Twitchen? – Streamer botrány

×