A Tencent is megelégelte a csaló problémát, léptek az ügyben.

Amióta online játékok vannak, nagyjából azóta népszerűek az online cheatek, amivel mások játékélményét rontják el a játékintelligenciával nem rendelkező szerencsétlenek. Ezzel a jelenséggel sajnos minden népszerű online játék küzd, főként az olyan ingyenes fps-ek, mint a PUBG Mobile. Az utóbbi időben alaposan elszaporodtak a csalók,

de jó hír, hogy a Tencent bekeményített és bemutatták a „Viszlát cheaterek!” jelmondatú anti-cheat frissítést, amivel remélhetőleg jelentősen visszaszorul a csalók száma.

 

Ezzel együtt egy új funkció került a játékba, ami valós időben figyeli a játékosokat, ha pedig WH (wallhack) gyanús jelekre figyel fel, akkor azonnal lecsap. Érkezett egy másik nagy újítás is, amivel a több száz méterről lövöldöző csalók dolgát nehezítették meg. Alapvetően korábban a szerver minden információt elküldött a kliensnek (a játékosoknak), viszont ha ezeket az információkat visszafejtették, akkor könnyedén kijátszhatták a rendszert. Ez már a múlté, ugyanis a szerver mostantól a játékosoknak csak a közelben lévő ellenségek információit küldi el a rendszer, továbbá figyeli azt is, amikor dekódolni próbálják az adatcsomagokat.

Aki pedig kijátssza a rendszert az 10 év bannal néz szembe.

Reméljük ezek után lényegesen kevesebb csaló lesz majd a szervereken.

Ezt láttad már?

Gamer óvszereket kezdett el árulni Belle Delphine

×