A Samsung szerint 10 év múlva már általános lesz a 6G elérés.

Szerencsére a fejlődés soha nem áll meg. Amíg korábban a 3 és 4G technológiák közötti váltást is óriásnak érzékeltük, addig a Samsung legfrissebb tanulmánya szerint a 6G minden eddiginél nagyobb előrelépést hozhat. Ez azért is jelentős, mert az 5G hálózat kiépítési munkálatai sem értek véget.

Betöltési sebesség (másodpercekben) /Kép: whistleout.com.au

Egy példával illusztrálva, a 3G-ről a 4G-re való váltást már jelentős gyorsulásnak éltük meg, pedig ha a fentebbi grafikonokat nézzük, láthatjuk hogy itt a kétszeresére, háromszorosára nőtt a sebesség.

Nos, ez a Samsung tanulmánya szerint a 6G-re váltás esetén az 500-szorosa lenne a jelenleg leggyorsabb 5G hálózatok sebességének.

Az új 6G-s hálózatok ugyanis a Samsung szerint akár 1 Tbps-os adatátviteli sebességet is lehetővé tesznek a mobilinterneten. Ez nem kevesebb, mint másodpercenként 1000 Gbit adatátvitel.

A Samsung számításai szerint a 6G-s szabvány véglegesítése és az első kísérleti hálózatok kitelepítése már 2028-ban megtörténhet. 2030 környékén pedig már az egész világon elérhetővé válik a technológia, azaz 10 évet kell várnunk nagyjából ahhoz, hogy a 2G-t egy lapon emlegessük, a hőskor betárcsázós/ISDN vonalaival.

Ezt láttad már?

Gamer óvszereket kezdett el árulni Belle Delphine

 

×