A US Army esport csapata azután került a figyelem középpontjába, hogy nemrég egy stream alatt bizonyos kérdésekért bant osztottak.

Azt gondolom mindenki tudja már, hogy az Amerikai Hadseregnek van hivatalos esport csapata, sőt több területen is igyekeznek kapcsolatot ápolni a gamerekkel.

Nemrég beléptek a streamerek világába is, ugyanis az esport csapat egyik tagja a Twitchen szerette volna építeni a közösséget. A stream azonban nagyon érdekesen telt, ugyanis nagyon sokan kezdték el a chaten a háborús bűnökről kérdezni a streamert.

„Melyik a kedvenc amerikai háborús bűnöd?” – kérdezte egy néző.

Úgy tűnik, hogy a dologból most jogi ügy is kerekedik, mivel a nézőt kitiltották a csatornáról. Az amerikai szabadságjogok szövetségének (American Civil Liberties UnionACLU) ügyvédje a VICE-nak azt mondta: a ban egyenlő a szólásszabadság megsértésével.

„Mivel a hadsereg által működtetett Twitch-csatorna nyilvános fórum, a megjegyzések törlése vagy a nézők bannolása sérti az Első módosítást – mondta Vera Eidelman ügyvéd. A csatorna viszont azzal érvel, hogy a chat-szabályzat kimondja, hogy a nézők tartózkodjanak a másokat sértő, provokáló, zaklató magatartástól.

A nem konstruktív üzenetek, az US Army Esporttól független témák felvetése moderálásra kerül” – mondja a csatorna.

Az amerikai hadsereg esports képviselője szerint a néző kérdése „a Twitch zaklatási szabályzatának megsértése” volt, ezért vezetett banhoz.

„Teljes mértékben támogatjuk, hogy felhasználók elmondják véleményüket, de nem támogatjuk azt, hogy a katonáinkat zaklassák a különböző fórumokon” – mondta a szóvivő.

A Twitch a GYIK-ben azt írja, hogy a csatornatulajdonosok és a moderátorok bárkit kitilthatnak a csatornájukról, bármilyen ok nélkül.

Hogy kinek van igaza, az egyelőre nem eldöntött. Te mit gondolsz?

Gamer óvszereket kezdett el árulni Belle Delphine

×