Úgy tűnik, hogy a World of Warcraft közösségben elterjedt mém a már kánonként élhet tovább a játék univerzumában.

A World of Warcraft lassan, de biztosan elérkezik a nyolcadik fő kiegészítő kiadásához. A Shadowlands bővítmény valamikor ősszel érkezik, amit a rajongók már tűkön ülve várnak.

Közben persze a Blizzard nem tétlenkedik, és továbbra is ad ki egy-egy tartalmat a World of Warcraft világában. Ha ez nem is pont a játékot érinti, akkor mondjuk az ahhoz kapcsoló anyagokat. Nemrégiben megjelent egy új WoW univerzumában játszódó regény, Shadows Rising címmel, melyben egy mém hatása is helyet kapott.

Zappy Boi

Kép forrása: Youtube

Miközben sokan nagyon jól érzik magukat Azeroth csatái során, a tartalom természetesen kezd egy kissé elavulttá válni. Azonban a Battle of Azeroth előzetesének egyik szereplője minden rajongó számára emlékezetes marad, hiszen eléggé elragadta a rajongók szívét. Zekhan, a jungle troll shaman a közösség körében csak Zappy Boi-ként terjedt el, és elég nagy hírnévre tett szert.

A nemrégiben megjelent WoW regényben a közösség által használt néven hivatkoznak rá.

Kép forrása: Reddit

Hát igen, a mémeknek óriási ereje van. Az EA például nemrég azt nyilatkozta, hogy részben a mémeknek köszönhető, hogy megvalósulhatott a Skate 4. A Blizzard is nyilván tisztában volt azzal, hogy a karakter milyen módon él az emberek, rajongók szívében, így nem féltek egy közösség által használt nevet használni a kánonban.

Ez is csak egy bizonyíték arra, hogy a sok negatív esemény után, mely a Blizzard körül történt az utóbbi időben, a vállalat igyekszik folyamatosan építeni a kapcsolatát a közösséggel.

Ez a hal Pokémon Ruby-t játszik – Lassú, de igen jó benne

×