A brazil CS:GO streamer, Gaules a saját adásában gyanúsított meg csalással egy játékost. A követői bizonyíték hiányában is nekimentek az áldozatnak.

Nagy port kavart a CS:GO közösségen belül Gaules, a brazil CS:GO streamer. A népszerű figura a Counter-Strike Summit közvetítése alatt gyanúsította meg Leaf-et, szerinte ugyanis több gyanús klipje is van a neten.

Azt persze Gaules is tudta, hogy konkrét bizonyíték nélkül kár lenne bármilyen konfliktust generálnia. Ezt elkerülendő, meg is kérte a nézőit, hogy ne támadják be Leaf-et vádaskodással. Arra mondjuk már nem gondolt, hogy ez nem így megy, még szép, hogy elszabadultak az indulatok.

Odáig fajult a dolog, hogy a gyűlölködő üzeneteken túl már fenyegetőztek is a feldühödött követők.

Miután semmilyen konkrét bizonyíték nem volt arra, hogy Leaf tényleg csalna, egy többen szólították fel Gaules-t, hogy kérjen bocsánatot az okozott kellemetlenségért, félelemért és kárért, amit a követőivel okozott.

 

Miközben a bocsánatkérés elég hosszúra sikeredett, igazán bocsánatot nem is kér benne Gaules. A hosszú, egyébként portugálul és angolul is megosztott szöveg inkább arról szól, hogy a közösségnek miben kell változnia a jövőben.

Jó példa ez az eset arra, hogy mennyivel könnyebben ugranak a követők, ha egy általuk kedvelt személy nyilvánít valakiről véleményt. A Gaules-hez hasonló véleményvezéreknek sokkal jobban meg kell gondolniuk azt, ha betámadnak valakit, a sértett ugyanis komoly sebeket szerezhet, miközben lehet, hogy ártatlan az érintett témában.

Szerintetek kielégítő „bocsánatkérés” az, amit Gaules közzétett az eset kapcsán?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×