Bár sokan már most attól félnek, hogy várniuk kell, a Sony állítólag jóval több PS5-öt gyárt az év végére, mint eredetileg hittük.

A Bloomberg szerint a Sony felgyorsítja a PS5 konzolok gyártását, hogy év végéig 10 millió PS5 konzolt tudjanak előállítani. Nem ennyi lesz viszont a boltokban.

Április végén még úgy tűnt, hogy a Sony kevesebb PS5-öt tud gyártani a megjelenésre, mint a PS4 esetében. Akkor az elemzők úgy gondolták, hogy a 2020-2021 március előtt 5-6 millió darab kerül forgalomba. Valószínűleg amiatt, hogy a koronavírus-járvány idején egyre nagyobb lett az igény a videojátékokra,

a Sony gyakorlatilag megduplázta a gyártási tervet.

A járvánnyal együtt járó logisztikai nehézségek késleltethetik a szállítmányokat, így a vállalat el akarja kerülni a készlethiányt, mellyel például a Nintendo sokáig küzdött.

A PS5 gyártása egyébként júniusban indult, a Bloomberg szerint a 10 millió gépből szeptemberre mintegy 5 millió készül el. Ezek lesznek azok, melyek az év végi megjelenésre lesznek leszállítva. A további 5 millió október és december között lesz kész, ami azt jelenti, hogy az ünnepek után, 2021 első negyedévében kerülnek majd a boltokba.

Összehasonlításképpen: 2013-ban 4,5 millió PS4-et szállítottak le a boltokba, majd 2014 júniusáig lett 10 millió a kiküldött készlet. Feltételezve, hogy elegendő igény van rá, a PS5 eladásai jelentősebbek lehetnek, mint a PS4 esetében.

Egyelőre a PS5 megítélése nagyon pozitív, amit csak tetőz a rengeteg exkluzív játék bejelentése. A fix ár ismerete nélkül azonban nehéz megmondani, hogy mennyi is fogy majd belőle.

Összefoglaló: Minden infó, amit tudunk a PlayStation 5-ről – Ár, megjelenés, specifikációk, exkluzív címek

×