A legnagyobb streamerek egyelőre platform nélkül maradtak.

Már jó ideje, hogy szinte semmit sem lehet hallani sem shroudról, sem pedig Dr. DisRespectről, pedig a Mixer már több, mint három hete, hogy lehúzta a rolót. Ezúttal azt jártuk körbe, hogy merre folytathatják útjukat a legnépszerűbb játékstreamerek.

Shroud és Dr. DisRespect / Kép: Dreamhack

Dr. DisRespect

Az egész ott kezdődött, hogy a Twitch kitette Dr. DisRespect szűrét. A ban már csak amiatt is teljesen váratlan volt, mert ezúttal nem a képernyők előtt szegte meg a Twitch szabályzatát a streamer, hanem valami egészen más állhatott a háttérben. Dr. DisRespect állítása szerint nem is tudja pontosan, hogy miért bannolták, de ezt elég kevesen hiszik el.

Valószínűleg a doktor pontosan tudja, hogy mi is áll a háttérben, hiszen kiemelt partnerként direkt kontaktja van a Twitch munkatársaihoz, továbbá exkluzív szerződéssel is rendelkezik, épp ezért is ilyen zavaros a történet. Ezen a ponton csak a szóbeszédekre tudunk hagyatkozni, egyesek szerint a TwitchConon csalta meg (ismét) feleségét, ami terjedni kezdett és még mielőtt kellemetlen lett volna a Twitch-nek, azelőtt léptek.

Van egy másik verzió is, mi szerint a nagyobb streamerekkel egy új platformot próbálnak majd beindítani, Ninjával és shrouddal.  Sokak szerint ez lesz a Brime, aminek már jelenleg is aktív a Twitter oldala. A pletykák szerint ez a Spotify és a Google közös együttműködésének segítségével alakulhat ki, amelyek azért elég nagy nevek az iparágban. Az említett játékosok pedig azért nem beszélhetnek, mert köti őket a titoktartási kötelezettség, többek között ezért sem firtatta Dr. DisRespect a kitiltásának okait.

Shroud pedig tovább feszíti a húrokat

Shroud állítása szerint elégedett volt korábban is a Mixer közösségével, ami szerinte sokkal kevésbé volt toxic, a Twitch-hez viszonyítva. A streamer megköszönte a Mixer közösségének támogatását és egyelőre azon gondolkozik, hogy „mi is legyen a következő lépés”. Nos, ennek már három hete, azóta sem tűnt fel egyetlen streaming platformon sem a kanadai ex-profi. Épp ezért egyre többen gondolják úgy, hogy a Brime-teória valós.

 

A hivatalos bejelentés még várat magára, így egyelőre csak tippelni tudunk. Ninja, a teória harmadik főszereplője már feltűnt a YouTube-on, viszont exkluzív szerződést ő sem kötött még vagy legalábbis a részleteket nem közölte a nyilvánossággal. Reméljük hamarosan minden kiderül…

Ezt láttad már?

Így nézne ki a GTA: San Andreas, ha 2020-ban adták volna ki

×