A Call of Duty: Warzone-ban van mód arra, hogy a helikopterrel elkerüljük a rakétákat. Íme egy videó, ami demonstrálja, hogy hogyan.

A Call of Duty: Warzone során az egyik legpraktikusabb jármű lehet a helikopter, amennyiben van merszünk vállalni annak kockázatát, hogy szétlőnek vele együtt. Az egyik legkellemetlenebb eszköz helikopterhasználat közben a rakétavető, ami hamar véget vethet a levegőből való támadásnak és helyezkedésnek.

A rakétavetők lock-on funkciója ráadásul lehetővé teszi, hogy pontosan bemérjenek vele egy célpontot, jelen esetben a helikoptert. A hőkövető rakéta kellemetlen lehet, de úgy tűnik, van mód arra, hogy védekezzünk ellene a magasban.

Ehhez persze egy kiváló reflexekkel rendelkező pilóta is szükséges.

Kép forrása: Warzone

A Redditen megjelent videóban jól látszik, hogy milyen manőverezés szükséges ahhoz, hogy a követés ellenére is el lehessen kerülni a beérkező rakétákat. Első körben a játékos azonnal elindítja a terelőrakétákat, majd azonnal jobbra fordul, miután kiderül, hogy továbbra is támadás alatt áll a helikopter. Majd jön egy-egy helyesen kivitelezett körkörös manőverezés, és a rakéta egyszerűen elhalad a jármű mellett.

Avoiding locked missile! from r/CODWarzone

Persze a videó csupán az egyik példa. Olyan helyzet is adódhat, hogy maga a környezet van segítségünkre. Ha például van valamilyen tereptárgy a közelben, az is elérhető, hogy a rakéta máshová csapódjon be. A videó alapján úgy tűnik, hogy a cél elsősorban a rakéta irányába kerülni. Kisebb manőverezéssel kicselezni ahelyett, hogy egyenesen menekülünk előle. Egy-egy hirtelen mozdulat a helikopterrel nagyban segítheti a túlélést.

Ez egy hatásos módszer, ugyanakkor a videó alatt sokan arra kíváncsiak, hogy az első körben kieresztett terelőrakéták, miért nem voltak hatással a lövedékre? Nyilvánvaló, hogy nem érdemes azokat használni, ha még nagyon távol van a rakéta. Ha túl korán használjuk, semmi nem történik, ha pedig túl későn, akkor bumm.

A kommentekben több játékos azt írta, hogy figyelni kell a rakéta hangját. Ugyanakkor sem a manőverezés, sem az odafigyelés nem könnyű. Nagyon koncentrált, higgadt és jó reflexekkel rendelkező játékos szükséges ehhez.

A helikopter nagyon hatékony jármű lehet a Warzone-ban, így ha mesterévé válunk, könnyen nagy előnyre tehetünk szert.

Te szeretsz helikoptert használni a Warzone-ban?

Shoot House 24/7 és Party Games – Frissül a CoD játékmódok listája

×