Egy online aukción valaki hajlandó volt nem kevesebb, mint 36 millió forintnyi összeget kifizetni egy 1985-ös bontatlan Super Mario játékért.

Mindig is tudtuk, hogy az igazán klasszikusnak számító, ritka és bontatlan állapotú tárgyak igen sokat érnek. Csak néhány napja írtunk róla, hogy több mint 28 millió forintnak megfelelő összegért vittek el egy ritka Pokémon kártyát, a Nintendo PlayStation hibrid pedig 106 milliót ért egy gyűjtőnek.

Nemrég pedig egy online aukción egy licitáló 114 ezer dollárt (kb. 36 millió forint) adott egy régi NES Super Mario-ért – írja az Eurogamer.

Heritage Auctions

Ezzel egyébként a játék minden idők egyik legdrágábban eladott játéka lett. 2019-ben is eladtak egy ilyen Mariot, ám akkor az 100 ezer dollárért kelt el. A vevő nem engedte nyilvánosságra hozni a nevét, tehát hogy ki a szerencsés, azt nem tudni.

Heritage Auctions

A régi és ritka videojáték, illetve film/anime ereklyék egyre nagyobb értéket képviselnek a világon. Vannak olyanok, akik azért is adnak ki ekkora összegeket egy-egy darabért, mert később talán még több pénzért tudják továbbadni. Persze olyan is van, aki csak szeretné magáénak tudni az ereklyét.

Neked van nagyon régi és ritka cuccod otthon? Kibontanál egy 36 milliót érő Super Mariot?

×