A Youtube hamarosan olyan változást vezet be, ami sok nézőnek valószínűleg nem igazán fog tetszeni. Még több hirdetés vár ránk.

Azt gyanítom mindenki jól tudja, hogy a Youtube már nem csak videómegosztó, de hatalmas üzlet is. A platform számára a legnagyobb bevételi forrást pedig a hirdetések jelentik. Azt is gondolom sokan tudjátok, hogy a tartalomgyártók is a megjelent hirdetések alapján kapnak részesedést, amit bizonyos módon növelni lehet.

Azért is gyakoriak mostanában a több mint 10 perces videók, mert az ennél hosszabb videóknál már középre is lehet reklámot illeszteni. A több reklám pedig több bevétel a csatornának.

Kép forrása: Youtube

Ahogy arról nemrég a 9to5google is beszámolt, a Youtube a 10 perces limitet 8-ra módosítja a jövőben. Ráadásul nem csak hogy rövidebb videóknál is tapasztalunk majd hirdetést, de ennek beállítása is könnyebb lesz a tartalom készítői számára.

Hamarosan tehát elég feltölteni egy videót, beállítani, hogy engedélyezve legyenek a hirdetések, a Youtube pedig ezzel máris reklámmal szakíthatja meg a műsort.

Mondanunk sem kell, ez jó hír lehet a videókészítőknek, hiszen még több bevételhez juthatnak, a nézők pedig a jövőben még több reklámmal találkozhatnak. Jó ez nekünk?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×