A CS:GO közösség nem fogadta túl jól az új anti-cheat érkezését.

A csalók elleni harc nem új keletű dolog a Valve háza-táján, tekintve, hogy mindig is voltak (és lesznek) olyanok, akik ki akarták használni a rendszert. Már az elején sem volt felhőtlen a helyzet, de aztán jött a free to play korszak, ami még tovább rontotta az arányokat. Hamar kiderült, hogy a VACnet újabb fejlesztésekre szorul.

Ekkor érkezett meg a kernel szintű védelem, amit elsőre nem igazán sikerült jól beállítaniuk. Jelenleg is vannak problémák, ami miatt többen kiakadtak. Sokaknak nem megy például az OBS, az Afterburner, de az Nvidia filtereket is tiltja az új anti-cheat. Emiatt pedig több alkalommal felszólaltak már a játékosok, ezúttal radikális változtatásokat várnak:

„Csak azért, mert nem biztos (de nagyon valószínű), hogy csaló ellen játszhatok. Egyek szart és még mosolyogjak is hozzá?”

„A legnagyobb vicc, hogy az update óta el sem tudom indítani a játékot”

„Szóval nem indíthatom el az amúgy használt programjaimat, mert..? A csalók így is simán tudnak játszani”

„Minket szívatnak a csalók helyett. Már rég feltörték az új anti-cheatet”

People use OBS for streaming and content. Afterburner to keep an eye on their hardware. NVIDIA filters for color blindness issues. Just because these groups are minority doesn’t mean their experience should be ruined for a small gain against cheaters. from GlobalOffensive

A Valve egyelőre nem reagált még, reméljük már dolgoznak a javításon, az feloszlathatná a viharfelhőket.

Ezt olvastad már?

Kamion belőtte magát az elit közelébe – Újabb magyar játékos az FPL-C mezőnyében

×