Rengeteg alkalmazás került tiltólistára az indiai katonáknak, többek között a PUBG, Tinder, TikTok és minden Tencet app felejtős mostantól számukra.

Keményen rájár a rúd manapság a PUBG-re, legyen szó az asztali, vagy a telefonos verzióról. Legutóbb például a pakisztáni döntéshozatal tiltotta be az egész országban a játékot, most pedig egy újabb hasonló esetről tudunk beszámolni.

Indiában az elmúlt néhány évben hatalmas térhódításba kezdett az internet, többek között a mindenkinek fillérekért elérhető mobilinternet segítségével. A piac szépen telítődik is olcsó telefonokkal, így ma már kvázi bárki ott lehet a világhálón.

Mindeközben persze nemzetbiztonsági kérdés is lett, hogy mennyire engedik az embereket szocializálódni, pláne a tőlük nem messze elterülő Kína appjaival. Arról már többször lehetett hallani, hogy bizonyos felületeket betiltott India, mondván azok adatkezelése erősen megkérdőjelezhető.

Most a sereg is bekeményít

A civil internethasználat egy dolog, más kérdés pedig az, hogy a katonai szolgálatot teljesítők milyen, esetleg érzékeny adatot adnak át tudtukon kívül más országoknak.

Ezt elkerülendő, az indiai sereg egy A4-es lapnyi alkalmazást tiltott le a katonáknak, melyek között ott figyel a PUBG Mobile is.

Számunkra a legérdekesebb egyértelműen az OG Battle Royale, de azért vannak még komoly résztvevői ennek a listának.

A teljesség igénye nélkül olyan appok kerültek letiltásra, mint a Facebook, Reddit, Instagram, Snapchat, Tinder, Badoo, TikTok, Viber vagy épp a PUBG és ezzel együtt minden Tencenthez köthető alkalmazás.

A TikTok tiltása mondjuk annyira nem meglepő, az alkalmazást korábban már az egész országra kiterjedően letiltották. Ahogyan egyébként Kína is, Indiában sem kell ám félteni a felhasználókat. A kormány és az alkalmazásfejlesztők gondoskodnak arról, hogy az elérhetetlen appok gyorsan alternatívát kapjanak, amik minden bizonnyal tökéletesen bizalmasan kezelnek minden infót a felhasználókról.

Vajon egy olyan világ felé tartunk, ahol minden ország lefejleszti a saját alternatíváját a nagy testvér mintája alapján?

Fejléc: ED Times

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×