A kaliforniai bíróság végre hozott egy döntést Tfue és a FaZe perével kapcsolatban. A végszót viszont a New York-i törvényszék fogja kimondani.

A Fortnite egyik legismertebb alakja, Turner “Tfue” Tenney, 2019 májusában feljelentette volt csapatát, a FaZe-t. Ez hatalmas port kavart a szcénában akkoriban, már csak azért is, mert a profi azt állította, több ízben is megsértette a játékosok jogát a szervezet. A versenypénzének 80%-át elvették, blokkolták az üzleti lehetőségeit, ráadásul a papírok, melyeket aláírattak vele a kaliforniai törvények alapján nem állták meg a helyüket, vagyis Tfue szerint semmisnek minősülnek.

Az egy éves hercehurca folytatódik, s még messze a lezárás.

Egy kaliforniai bíró bírálta az esetet, s úgy döntött, a döntést a New York-i törvényszékre bízza. Mindez azért történhetett meg, mert a FaZe útközben válaszolt Tfue feljelentésére egy válaszperrel, amiben azt emelték ki, hogy a játékos esete nem Kalifornia államra tartozik.

Épp ezért az ügyet New Yorkban fogják lezárni, vagyis még egy jó pár hónapig el fog tartani. Tfue ügyvédje bizakodó, véleménye szerint az októberben folytatódó tárgyalások Turner Tenney győzelmével fognak záródni.

Egyébként nem csoda, hogy Tfue sűrűn orrol a Fortnite-ra, újonnan kiderült, hogy TikTok tánc érkezik a lövöldébe:

TikTok tánc érkezik a Fortnite boltba

×