Nincs is kellemetlenebb annál, amikor a nap végére elfárad a szemünk és homályosan látunk. A Sniper szemüvegei ezen kívánnak segíteni. De vajon sikerül?

Újságíróként és játékosként rengeteg időt töltök képernyő előtt. Legyen ez a PC-m monitora, vagy a televízió miközben konzolokon játszom, de meg vagyok győződve arról, hogy a telefonom kijelzője sem pihenteti a szemem. Sajnos egyre sűrűbben fáradok el estére, ilyenkor pedig a homályos látás sajnos meg-megjelenik. Egyértelmű volt, hogy találnom kell valami megoldást a problémára. Ekkor mint valami égi jel, a kollégáim bejelentették, lehetőségünk van tesztelni egy Sniper gamer szemüveget, ami papíron azért készült, hogy azoknak segítsen, akik velem egy cipőben járnak. Lássuk hogyan szuperált a szemcsi a gyakorlatban!

Kék fény szűrős minitor szemüveg; Forrás: Sniper

Sniper, kék fény, rendőrség…?

A „sniper” szó és a kék fény kifejezés egy mondatban sokaknak akár egy bűnügyi történetet is sugallhatnak. A mi kontextusunkban szerencsére nem ez a helyzet, bár itt is igencsak fontos odafigyelni a kék fény hatására. A legtöbb monitor és kijelző (tehát a telefonok is) ilyen jellegű fényt bocsájt ki, aminek a hosszútávú eltűrése homályos látást eredményezhet. Nagy valószínűséggel én is ebbe futottam bele az elmúlt évek során, s ezért adja meg magát a szemem az esti órákra egy hosszabb nap után.

És ez még csak a jéghegy csúcsa.

Forrás: Sniper

Könnyen lehet, hogy a folytonos kék fény hatásától száraz szem szindróma alakul ki, aminek a folytonos kezelése minden csak nem egy leányálom. Továbbá akár még az „alvókánkat” is megzavarhatja a kék fény, könnyen lehet, hogy akár alvászavar is kialakulhat.

Ezek után szerintem nem kell magyarázni, hogy miért tartom fontosnak a prevenciót. Vagy ha már alapvetően elkezdett meglátszani a sok kijelző hatása, legalább megállítani, vagy lelassítani a szemeink romlását.

Két fajta szemüveg létezik

Amikor arról beszélünk, hogy gamer szemüveget tesztelünk, akkor biztos többeknek a menő narancssárga lencsés tárgyak jutnak az eszükbe. Ez egyébként félig-meddig jó percepció, annyit módosítanék az elméleten, hogy természetesen fehér – vagy teljesen átlátszó, ha így jobban tetszik – lencsés variáns is létezik. Jómagam többnyire utóbbit tesztelte, ugyanis monitor előtt ülve ez tűnt a legjobb megoldásnak. A narancssárgás lencsével megáldott szemüveget játékokkal teszteltem, mégis csak erre van kitalálva, nemde?

A hétköznapokban használt fehér lencsés szemüveggel teljes mértékben meg voltam elégedve. Nem éreztem a napok végére azt a fajta fáradtságot, amit előtte, ráadásul a szemeim állapota is javult. Relatíve sűrűn jelentek meg bennük vastag vörös érvonalak, ám a szemüveg használata során ez jelentősen enyhült. A szemszárazságnak nyomát sem láttam, csupán azzal kellett megküzdenem, hogy egyik pillanatról a másikra szemüveges lettem. Aki korábban nem hordott az orrán ilyesmit, annak az első egy-két nap furcsa lehet, viszont utána teljes mértékben hozzászokott a fejem ahhoz, hogy valami pluszt helyeztem rá, s onnantól kezdve igazából fel se tűnt.

Kék fény szűrős gamer szemüveg;  Forrás: Sniper

A narancssárga lencsés verzió igazán menő lett, stílusos kinézete mellett pedig igazán hasznos is. Lehet ez csak a placebo-hatás, de játék közben mintha ez jobban kímélte volna a szemem. Mindazonáltal, hogy most lehetséges, hogy hatalmas butaságot írtam le, a narancssárga lencse több színt jelentősen el is nyom és megváltoztat. Könnyen lehet, hogy ezek között a megváltoztatott színek között volt egy-két olyan is, ami jelentősen terheli a szemem, ezért éreztem hatásosabbnak a színes lencséket. Itt viszont nem volt elég egy-két használat ahhoz, hogy megszokjam a szemüveget.

Pont azért, mert speciális lencse csücsül a keretek között, a használata közben gyakorlatilag mindent máshogy érzékelünk az elején. A szemeimről ugyan sok nyomást levettek a lencsék, de a játékok élményéből elvett az új színvilág. Ha te is a PC Master Race tagja vagy és mindened a játékok látványa, akkor nem biztos, hogy neked találták ki a színes lencséket. Ám ha a teljesítményeden szeretnél javítani és nem zavar, hogy máshogy látod a színeket, mint korábban, akkor nem hiszem, hogy hibázni tudsz a Sniper szemüvegével.

Mit kapunk a pénzünkért?

Az előbb leírt hatások és élmény mellett természetesen fontos az is, hogy mi kerül egy csomagba. A szemüveg keretek és a hozzájuk tartozó lencsék természetesen benne csücsülnek a pakkban, reményeim szerint ez mindenkinek evidens volt.

Cserébe nem kell bajlódnunk a tokvásárlással sem, mert egy – véleményem szerint – stílusos, egyszerű tokban kapjuk a szemüvegeket, amik a tesztidőszak során strapabírónak bizonyultak. Hajlamos vagyok csak úgy bedobálni a táskámba a dolgaim, így ilyen téren veszélyeztetve voltak a Sniper szemüvegek, amíg nálam voltak. A hozzájuk járó tok viszont teljes mértékben megvédte őket a táskámban előkerülő potenciális atrocitásoktól.

Forrás: Sniper

Akin volt már szemüveg, az tudja, hogy rettentően könnyen koszolódnak a lencsék. Nincs is annál idegesítőbb, amikor nem azért nem látunk rendesen, mert rossz a szemünk, hanem azért, mert a szemüveg – ami ebben kellene, hogy segítsen – csupa folt és zavarja a látásunk. A Sniper erre is gondolt, a szemüveg mellé a tokba még egy törlőkendőt is csomagolt, vagyis ennek a beszerzésével sem kell foglalkozzunk a szemüvegvásárlás után.

Zárszó

A Sniper gamer és irodai szemüvegei stílusosak, könnyűek, így könnyedén meg lehet feledkezni arról, hogy viseljük. Az én esetemben sokat segített mind a munkámban, mind pedig a játékok esetében, így funkcionalitás terén csak ajánlani tudom. Nem vagyok biztos abban, hogy azoknak feltétlenül nagy szüksége lenne a Sniper szemüvegeire, aki egyébként is szemüveges, viszont ha nem kell dioptriával bajlódnunk, úgy gondolom igencsak hasznosak lehetnek. Fontos sulykolni a megelőzést, ugyanis egészen addig, amíg nem jelentkeztek a problémák, én magam is elbagatellizáltam a szemeim védelmét. Vagyis ha úgy érzed, hogy sok időt töltesz különböző kijelzők előtt, érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy beszerezz magadnak egy Sniper szemüveget.

A Sniper kék fény szűrős gamer szemüveget már a webshopunkból is megvásárolhatod!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

Összefoglalás

Leteszteltük a Sniper kék fény szűrős gamer és monitor szemüvegét


Szerzői értékelés

8

Könnyű

Stílusos

Jól felszerelt csomag

Gamer és irodai variáns

A narancssárga lencse eleinte zavaró lehet

Olvasói értékelés

0

×