A Sony nemrég bejelentette, hogy komoly összeggel száll be az Epic Games-be. A 250 millió dolláros befektetés még tovább emeli az Epic értékét.

Nem is olyan rég írtunk arról, hogy az utóbbi években az Epic Games egyre többet ér a pénzügyi világban. A Bloomberg néhány hete számolt be arról, hogy egy legutóbbi befektetéssel a cég értéke valószínűleg eléri majd a 17 milliárd dollárt. Ez forintban felfoghatatlan összeg.

Úgy tűnik, hogy ez elemzőknek igaza volt, ugyanis az Epic Games értéke valószínűleg csak tovább nő, miután a Sony is szép összeget,

250 millió dollárt fektetett a Fortnite fejlesztőcégébe.

Persze a Sony befektetése nem lehet meglepő azok számára, akik tudják, hogy a két vállalat már többször együttműködött korábban. A Sony nyilatkozatában a lépést stratégiai befektetésnek nevezte. Közösen az online szolgáltatások, a technológia és a szórakoztatás korszerűsítésén dolgoznak.

Az Epic technológiája például a grafika, vagy játékmotorok fejlesztése terén a világ élvonalába helyezi őket az Unreal Engine és más innovációk révén” – mondta a Sony Corporation vezérigazgatója, Kenichiro Yoshida.

A megállapodás érdekes módon nem sokkal az Unreal Engine 5 megjelenése után következett be. A tech-demo lenyűgöző teljesítményt mutatott, így láthattuk, hogy nagyjából mire lesznek képesek a következő generációs technológiák és hogyan alakítják át a játékokat.

 

Ezen felül a Sony nem csak a videojátékokban látja az egyetlen utat. A cél az, hogy a videojátékok mellett „valódi értéket” tudjanak nyújtani a fogyasztók számára.

„A Sony és az Epic egyaránt remek üzletet épített fel a kreatív és technológia ötvözésével. Így megosztjuk tapasztalatainkat, illetve víziónkat, mely szerint a 3D technológiák összehozzák a filmek, zenék és játékok világát” – mondta Sweeney.

„Együtt egy még nyitottabb és elérhetőbb digitális ökoszisztéma felépítésén dolgozunk minden fogyasztó és tartalomgyártó számára” – tette hozzá.

A Sony és az Epic együttműködése bizony sok érdekes újdonságot hozhat a jövőben, melyet talán hamarosan meg is tapasztalunk, a PS5 megjelenése után.

Leteszteltük a Sniper kék fény szűrős gamer és monitor szemüvegét

×