Nagy összegű vásárlás történt, a PlayStationért is felelős Sony a következő szintre emelte az együttműködését az Epic Games-szel.

A VentureBeat beszámolója szerint a Sony 250 millió dollárral szállt be az Epic Games-be. Ez egy újabb fontos mérföldkő a két cég amúgy is jól működő közös munkájában.

A Sony taktikus befektetésnek nevezi a Fortnite fejlesztéséért is felelős Epic Games-be való beszállást. Közös nyilatkozatukban elmondták a cégek, a jövőben közösen fognak dolgozni, hogy elhozzák a következő generációs technológiákat, szórakoztatást. Fontos továbbá számukra az online közösségi szolgáltatások felépítése, ez is nagy figyelmet kap majd a jövőben.

Korábban is voltak már PS exkluzív kinézetek

A Sony-nak a Fortnite mellett az Unreal Engine 5 is rendkívül fontos, melynek erejét májusban mutatták be. A Sony igazgatója elmondta, a Fortnite már nem kizárólag egy videojáték, sokkal inkább egy szórakoztató platform.

Az Epic korábban is fontos szerepet töltött be a PlayStation játékosok életében. 2018-ban például a Fortnite volt az első játék, mely tényleges teljeskörű crossplay címként kezdett működni a platformon.

Ezzel az összefogással sokkal több közös projektre számíthatunk a Sony és az Epic közös gondozásában.

Ti milyen platformon toljátok a Fortnite-ot? Féltek esetleg, hogy valamilyen tartalomról lemaradtok emiatt a jövőben?

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×