Az Nvidia értékpapírjai szerdán 400 dollár fölé mentek, ezzel maguk mögött hagyták a legnagyobb riválisukat, az Intelt.

Az utóbbi időben az Nvidia rendkívül jó eredményeket ért el az amerikai tőzsdén. A cég portfóliójában az asztali grafikus chipek mellett adatközpontok és az önvezető autók is szerepelnek.  A zöld óriás remekül vette az akadályokat az utóbbi években, ezzel a grafikus chipek piacán iparági vezetővé léptek elő, továbbá a szakértők is nagy lelkesedéssel várják az új generációs RTX kártyákat.

Az Nvidia részvények árfolyama

Szerdán történelmet írt az amerikai tőzsdén az Nvidia, ugyanis az értékpapírjaik sosem látott magaslatokba emelkedtek. Ezzel a legértékesebb chipgyártóvá váltak csütörtökön az Egyesült Államokban, lehagyva ezzel a legnagyobb vetélytársat, az Intel személyében. Az Nvidia piaci kapitalizációja ezzel 248 milliárd dollárra emelkedett, ezzel megelőzve a 246 milliárd dollárt érő Intelt.

Az Nvidia főhadiszállása

A koronavírus-járvány hatására a chipgyártók tovább tudták növelni bevételeiket, viszont minden cég máshogy reagált a helyzetre. Az Intelnek köztudottan gyártási és technológia nehézségei voltak az utóbbi időszakban, ami a tőzsdei árfolyamokra is negatív hatást gyakoroltak. Ennek köszönhetően 2020-ban 2%-ot esett az Intel részvények árfolyama, ezzel szemben az Nvidia 68%-os növekedést ért el.

Forrás: Techpowerup, HWSW

Ezt láttad már?

Az AMD ingyen adja az Assassin’s Creed Valhallát az új Ryzenek mellé

 

×