Most már nem csak a bétában próbálhatjuk ki a Trusted Mode-ot, amely elvileg nyugodtabb játékot ígér. Vannak azonban komoly problémák.

2018 végén ingyenessé vált minden idők egyik legnépszerűbb játéka, a CS:GO. Azóta sajnos ugrásszerűen megnőtt a csalók száma, hiszen percek alatt lehet új profilt csinálni a játékhoz. Természetesen ezt a VALVE is tudja, a harcuk eddig azonban csak kétségbeesett kapálózásnak tűnt.

A VAC tiltás hullámok szintén nagyon kevesek voltak, hiába kerül fel időről-időre új csalás a fejlesztők által ismert listára, a csalók mindig sok lépéssel előttük járnak. A VALVE emberei ezért most más megközelítésből próbálják meg kiszűrni a sportszerűtlen játékosokat.

Trusted Mode az élő játékban

A fejlesztők egy lebutított VALORANT anti-cheat ötlettel álltak elő néhány hete. Ennek a lényege, hogy a CS:GO futás közben vizsgálja, hogy milyen szoftverek futnak a gépen. Ha valami nem tetszik neki, akár meccsből is kidobhat minket, addig pedig nem enged vissza, amíg fut a szerinte gyanús program.

A mechanika őrült jól hangzik elsőre, sajnos azonban sok vele a gond. Miközben a béta megjelenése után már 1 órával olyan hírek voltak, hogy a csalók kikerülték a rendszert, sok népszerű programot büntet a rendszer. Ha úgy döntünk, hogy nem kapcsoljuk ki a szerinte nem tisztességes programot, átmehetünk Untrusted Mode-ba. Ilyenkor megzuhan a Trust Factor pontunk és ennek megfelelően romlik az MM élményünk is.

Sajnos nem ez a rendszer váltja meg majd a játékot.

A frissítésben ezen kívül nem érkezett más változás. A Source 2-őt már elkaszálta a VALVE, így nem tudjuk mi lesz a következő nagy dobás. Reméljük, hogy a Trusted Mode összeszedi magát a jövőben és nem csak a játékosok bosszantására lesz jó.

Ti milyen nagy változást várnátok a CS:GO-tól a jövőben?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×