Nemrég külön bejelentés nélkül távolítottak el egy kézanimációt a Call of Duty: Modern Warfare-ből. A rasszizmus jele lenne?

Érdekes dologra lettek figyelmesek nemrég a Call of Duty: Modern Warfare és Warzone játékosai. Váratlanul kikerült egy kézanimáció a játékból, ami egyszerűen az OK kézjele. Ezzel jelezzük a játékban, hogy minden rendben. Helyét most a crush vette át.

Sajnos arra egyik Patch Notes-ban sem tért ki a fejlesztő Infinity Ward, hogy miért távolították el a mozdulatot, ám jelen egy tipp már van rá. Gyaníthatóan a mostanában zajló Black Lives Matter mozgalom áll a dolog mögött.

Kép forrása: Reddit

Tavaly ugyanis a Anti-Defamation League a gyűlölet egyfajta szimbólumának nevezte ezt a kézmozdulatot, mivel sokan állítólag a fehérek felsőbbrendűségének jeleként használják. Persze ez nem volt igaz, ugyanis ez csupán egy viccként indult a 4chat fórumán. A médiahack lényege az volt, hogy vajon ha ilyen kamut kezdenek terjeszteni, akkor vajon mennyire veszi komolyan a nép?

Hát annyira, hogy ADL így döntött, most pedig talán elővigyázatosságból az Activision és az Infinity Ward inkább eltávolította a mozdulatot a Modern Warfare-ből.

Korábban senki nem fejezte ki aggodalmát a dologgal kapcsolatban, szóval a fejlesztők az esetleges későbbi botrányok elkerülése érdekében igyekeznek mindent eltávolítani, ami félreértésre adhat okot.

Szerinted jól tették, hogy inkább kivették?

Elvetették, de ilyen lett volna a zombimód a Modern Warfare-ben

 

×