Kiderült milyen funkciókra lenne képes a VALVE által fejlesztett Trust Factor mechanika. Sajnos a CS:GO alatt egészen másképp működik a rendszer.

Már sok ideje velünk van a Trust Factor, mely a játékosok tiszta játékélményét hivatott elősegíteni. A rendszerről sokáig azt hittük, hogy a negatív hozzáállást, sértő chat üzeneteket és több jelenséget is figyelembe vesz. Ehhez képest a VALVE nem is olyan régen megerősítette, csak a csalás gyanúja rontja a pontszámot.

A rendszer a jelenleg implementált állapotnál jelentősen okosabb is lehetne. Erről számol be egy Reddit poszt, melyben részletesen összeszedték, mit is tudhatna a Trust Factor, ha a VALVE kiterjesztené a képességeit. A Trust Factor az új információk szerint bármilyen játékban működhetne, ami fent van a Steamen.

Trust Factor értékek

A Steam egy rendkívül szerteágazó platform, így aki ehhez az adatbázishoz hozzáfér, komoly profilt állíthat össze a regisztrált játékosokról. Ezt a profilt hivatott scannelni a Trust Factor is, mutatjuk mi alapján:

  • Mennyi időt töltött játékkal a felhasználó
  • Mennyi időt töltött célzottan bizonyos játék(ok)kal a felhasználó
  • Teljes meccselőzmény scannelés
  • Mennyi profil tartozik egy játékoshoz (figyelembe véve a megadott címet, telefonszámot, bankkártyát, stb.)
  • Mióta létezik a felhasználó a Steamen
  • Mennyi korábban tiltott profil köthető a játékoshoz
  • Mennyi játékos használja ugyan azon profilt
  • Melyik játékos lépett be (akár geolokációs adatok alapján meghatározva)

Ezek és további részletek itt olvashatóak a Trust Factorral kapcsolatban.

Fontos újra kiemelnünk, hogy a Counter Strike: Global Offensive jelenleg kizárólag a csalás gyanús játékosok pontját rontja. A felsorolt listából semmi nem befolyásolja a besorolást. Erre számíthatunk a jövőben, hogy változni fog, hiszen nem véletlenül kerültek a fentebbi funkciók sem beépítésre.

Ti örülnétek, ha ilyen mélyen belelátna a rendszer a profilokba, hogy talán tisztább meccseket játszhassunk?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×