Azzal együtt, hogy next-gen élményt kapunk, next-gen pénzt is kell költenünk majd a PS5 és Xbox Series X játékokra. Többet kell költenünk.

Úgy tűnik, hogy a jövőben a konzoljátékok alapára növekedni fog. Míg az utóbbi években átlag 60 dollárt fizettünk a legnagyobb címekért, a jövőben már 69,99 dollár lesz a PS5 és az Xbox Series X (nincs ennek egy rövidebb neve?) játékainak ára.

Az NBA 2K21 lesz az első következő generációs játék, amely 69,99 dolláros áron kerül forgalomba. A többi nagy kiadó is követi a példát.

Kép forrása: TweakTown

Egy játékipari elemző cég, az IDG Consulting szerint valószínűleg a játékfejlesztési költségek növekedése miatt drágítják a játékok átlagárát. Az elemzés szerint a játékok fejlesztésének költsége ugyanis 300 százalékkal nőtt.

Ez azt jelenti, hogy a játékok ára átlagban 17 százalékkal nő majd a jelen generációs árakhoz képest.

Az NBA 2K21 már előrendelhető PS5-re és Xbox Series X-re, ami a 2K Store-ban 69,99 dollárba kerül. Ez természetesen az adómentes ár. A 2K Games egy sajtóközleményben jelentette be az árváltozást, hozzátéve, hogy ez az ajánlott kiskereskedelmi ár, a tényleges árak még változhatnak.

Kép forrása: TweakTown

A következő generációs játékok várhatóan jóval több lehetőséget rejtenek majd, a technológiai ugrást pedig a játékosoknak nem csak a konzolvásárlás során kell megtéríteniük. A GamesIndustry.biz interjújában Shawn Layden, a Sony volt elnöke kijelentette, hogy a jelenlegi 59,99 dolláros ár fenntarthatatlan.

„59,99 dollárba került egy játék, amikor elkezdtem ezt a bizniszt. A játékok készítésének költsége azóta tízszeresére nőtt” – mondta.

Ha ezt a modellt valóban több kiadó is átveszi, akkor már most számíthatunk arra, hogy valamivel többet kell majd kiperkálnunk egy játékra, mint eddig bármikor. Utóbbi nem csak a konzol, de a PC játékokra is vonatkozhat.

Mit szólsz az új árhoz? Akkor is megveszed a címeket, vagy nem?

 

Megszerezted mind? – A tíz éves PlayStation Plus tíz legsikeresebb játéka

×