A japán rendőrség Tokióban letartóztatta azt a 16 éves diákot, aki azzal fenyegette a Konamit, hogy felrobbantja annak központját.

A Metal Gear Solid, a Silent Hill, a Castlevania és a Pro Evolution Soccer kiadója, a Konami nemrég akkor került a figyelem középpontjába Japánban, amikor egy fiatal diák bombatámadással fenyegetőzött.

A srác azt írta a vállalatnak, hogy felrobbantja a központot és megöl benne mindenkit.

A 16 éves srác azért lett nagyon mérges, mert egy hiba miatt kapcsolódási problémák léptek fel a Pro Evolution Soccer mobilváltozatában, így elvesztett egy meccset. Több platformon is azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a Konamit.

Kép: Konami

Persze ez nem olyasmi, amit Japánban könnyen meg lehet úszni, így hamar letartóztatták. Tavaly augusztusban a Bandai Namco kapott hasonló fenyegetéseket, akkor mindenkit evakuáltak az épületből. Szintén tavaly a Twitch alkalmazottainak megengedték, hogy otthonról dolgozzanak, miután a San Francisco-i központot szintén bombatámadással fenyegették.

Nyilvánvalóan ez csak pár eset ezek közül. Sajnos az a japán férfi betartotta ígéretét, aki 2019 júliusában szándékosan felgyújtotta a Kyoto Animation stúdió épületét. A stúdió épületében 36 ember hunyt el a támadásban.

Ezt olvastad már?

×