Félelmetes mérföldkövet lépett át a PUBG Mobile. A Tencent dörzsölheti a markát, ugyanis egy igazi aranybányát készítettek 2018-ban.

Sokan elmosolyodnak a „mobile gaming” kifejezés hallatán. Többeknek még mindig az a percepciója, hogy a videojátékoknak PC-n, valamint a konzolokon a helyük, ám a piac ezt már máshogy látja. Ahhoz, hogy PC-n, vagy konzoljainkon játszhassunk – és pénzt költsünk rájuk -, lényegében a gépek előtt kell üljünk. A telefonok esetében viszont nincsenek ilyen korlátok, a nap bármelyik szakaszában, egyetlen pillanat alatt hozzájuk férhetünk.

Több kiadó is meglátta mindebben a lehetőséget, többek között a Tencent nagy szerelmese a mobiljátékoknak. Ők azok, akik többek között a PUBG Mobile-t is jegyzik, ami a Sensor Tower adatai szerint egy hatalmas mérföldkövet lépett át a napokban.

A játék a megjelenése óta – 2018 március -, már több, mint 927 milliárd forintot termelt a cégnek.

Csak hogy egészen pontosak legyünk, ez az összeg nem csupán a „PUBG Mobile” bevételeiből áll össze. Kínában nem jelenhetett meg a játék az eredeti címén, így ott Game for Peace néven fut. A két játék egyébként teljes mértékben megegyezik egymással, tényleg csak a címét módosították a fejlesztők a kínai verziónak. Épp ezért az abban a régióban felhalmozott bevételt is ide számolta a Sensor Tower.

Ezek alapján egy valamit biztosan kijelenthetünk: a PUBG Mobile-nak fényes jövője lesz. De legalábbis egyhamar biztosan nem fognak csődöt jelenteni.

Apropó Tencent, hallottál már az általuk fejlesztett Pokémon Unite-ról?

Bejelentették a Dota és a LoL új riválisát – Íme a Pokémon Unite

×