Az Insider program keretein belül már most is kipróbálható a legújabb frissítés.

Korábban több alkalommal előkerült már a Windows Start menüje, ami új dizájnt kapott. A Microsoft korábban már felmérte, hogy hogyan reagálnak a felhasználók az újításra. A döntésük pedig úgy tűnik végleges, ugyanis az új dizájnt már ki is próbálhatjuk az Insider program keretein belül. Ez már az utolsó lépés a végleges verzió megjelenése előtt.

Akinek esetleg teljesen kimaradt volna a dizájnváltás, az megtekintheti a változásokat az alábbi gifen:

Az új Start Menü kicsit letisztultabb lett, de nem kell megijedni az első képeket látva, ugyanis nem kizárólag a fehér verzióban érhető el az új felület. A Start menü színéről ugyanis magunk dönthetünk:

Az ALT + TAB funkció is kapott egy hasznos újítást: mostantól nem csupán az alkalmazások között válthatunk, hanem a böngésző füleit is bedobja a listába. Ugyanakkor erről is magunk dönthetünk, itt is megadják a személyre szabhatóság lehetőségét.

Ezen funkcióhoz a Microsoft Edge-et emelték ki a hivatalos blogbejegyzésükben, ami felveti a kérdést, hogy a többi böngészőben is működik-e majd az új funkció? Mi őszintén reméljük, hogy igen.

Ezen felül a tálcát is jobban testre szabhatjuk majd hamarosan. Egyelőre még kizárólag a Windows 10 Insider Preview Build 20161-ben találhatóak meg a fentebb említett újdonságok.

Hivatalos információ egyelőre nincs arról, hogy a végleges verzióba mikor érkezik meg, de pár héten belül már számíthatunk az új frissítésre.

Forrás: Microsoft

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×