Bár a jövőben visszatérhet a játék, elég komoly vádakat hoztak fel ellene a helyi hatóságok. A PUBG részéről egyelőre senki nem kommentálta az esetet.

A tegnapi nap a Pakisztáni Távközlési Hatóság (PTA) elérhetetlenné tette a PlayerUnknown’s Battlegrounds-ot az egész országban.

A PTA állítása szerint egyre több jelentést kaptak arról, hogy addiktív hatása van a játéknak, mely negatívan befolyásolja egyesek életét. További jelentések időpazarlónak nevezték a játékot, mely komoly hatással van a gyerekek mentális és fizikai egészségére is.

 

A Pakisztáni Legfelsőbb Bíróság július 9-én tárgyalja majd az ügyet. A hatóságok egy emailes felmérést csinálnak, hogy átfogóbb képet kapjanak a lakosok véleményéről a játékkal kapcsolatban.

A Tencent egyelőre nem kommentálta az ügyet.

Arról nincs pontos említés, hogy a játék melyik verzióját tiltották le. Korábban elérhető volt ugyanis a PUBG PC, a PUBG Lite PC, a PUBG Mobile és a PUBG Lite Mobile is.

Nem ez az első eset, hogy egy ország úgy dönt, elérhetetlenné teszi a PUBG-t a lakosság számára. Korábban Nepál, Iraq és Jordánia is hasonlóan járt el a közismert Battle Royale címmel szemben.

Szerintetek jogosak a vádak, vagy csak könnyebb mindenért a PUBG-t hibáztatni?

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×