Az amerikai kormány most arra kényszeríti az Intelt, hogy szüntesse be a szállítmányozást egy vezető kínai technológiai vállalatnak.

A Globaltimes.cn cikke szerint az Intel felfüggesztette a szállítmányozást a kínai Inspur cég számára. Az Inspur a világ harmadik legnagyobb technológiai vállalata, a legnagyobb beszállító Kínában. Ennek oka, hogy az Inspur felkerült arra a listára, mellyel az amerikai kormány fellép 20 kínai vállalat ellen, hogy azok ne szerezhessenek amerikai technológiát.

A döntéssel kapcsolatban az Intel azt írta:

„Átmenetileg felfüggesztettük a szállítmányozást az ügyféllel annak érdekében, hogy megfeleljünk az Egyesült Államok exportszabályozásainak.”

„Ez egy ideiglenes szünet, mely várhatóan kevesebb, mint két hétig tart majd egyes termékek esetében. Miközben betartjuk a törvényeket, a szállítmányozást biztosítjuk, amint lehet.”

Figyelemreméltó, hogy az Intel nem nevezte meg a Inspurt, valószínűleg okkal. Érdekes, hogy miközben a világ leginkább a Huawei amerikai korlátozására figyel, közben más is történik, ami érinti a hardverpiacot. Bár az Inspur neve nem annyira ismert, az utóbbi években jelentős szerepet tölt be a szerverpiacon.

Kép forrása: Intel

Az Inspur egyébként Kínában működő információs technológiai vállalat, amely a felhőalapú számítástechnikára, a kulcsfontosságú gazdagépekre, szerverekre, tárolásra és mesterséges intelligenciára összpontosít.

Az Egyesült Államok kormánya szigorította a kínai társaságokra vonatkozó korlátozásokat, miután kirobbant a kereskedelmi háború. A korlátozások ellenére a vállalatok továbbra is engedélyt kérhetnek bizonyos technológiák eladására kínai ügyfelek számára.

Az Intel szállításaira vonatkozó szünet pénzügyi hatása egyelőre nem egyértelmű, de nyilvánvalóan a korlátozásoknak jelentős hatásai lehetnek a világpiacra, és a piaci részesedés eloszlására.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×