Megérkezett a legújabb Overwatch frissítés az éles szerverekre, ami nem csak néhány hősváltozást, de alapvető játékmenetbeli változásokat is hozott.

A legújabb, június 30-án landolt Overwatch frissítés alapvető változást hoz a kompetitív játékmenetbe, illetve több hős is változáson ment keresztül. Az egyik legfontosabb elem az Open Queue bekerülése, valamint az SR (skill rating) módosítás a legjobb játékosok számára.

Open Queue a kompetitív játékmódokban

A 23. évadtól kezdve a kompetitív játékmódokban a Role Queue mellett már elérhető az Open Queue, amivel szabadon választhatók a különböző szerepkörök. A két queue külön van jelen, így nem játszhat majd Open Queue csapat Role Queue team ellen. Az Open Queue esetében külön SR rank és ranglista is várható, függetlenül a Role Queue-től.

Seasonal Placements a magas SR-rel rendelkező játékosok számára

A 23. évadtól kezdve a maximálisan elérhető SR pontszám, melyet egy játékos az egyes évadok során megszerezhet, 3900 SR-re korlátozódik. A fejlesztők célja az, hogy a játékosok számára minden meccs tisztességes legyen. A jövőben az SR lassan nő majd, és olyan értéket ér el, amely teljes mértékben tükrözi a skilleket.

Kép forrása: Blizzard

A változás célja, hogy a rendszer jutalmazza azokat, akik sokat játszanak, ahelyett, hogy büntet amiatt, mert valaki nem játszott eleget. A nagyon magas SR elérése a szezon végén már nem lehetséges csupán az 5 besoroló meccsel. Így a jövőben még két hasonló szintű játékosnak is eltérő lehet az SR szintje, attól függően, hogy hány meccset játszottak az évad során.

Hősváltozások

Az egyik legjelentősebb változás talán Brigitte karakterét érinti, aki némi nerfet kapott. A változások már a múlt héten megjelentek az Experimental módban, most pedig a mindenhol élesedtek.

Ashe

Dynamite

  • Az újratöltés 10-ről 12 másodpercre nőtt

Brigitte

Repair Pack

  • Mostantól nem ad kiegészítő armor healt, mikor egy teljesen egészséges célpontot healelünk

Barrier Shield

  • A maximum health (életerő) 200-ról 250-re nőtt
  • A regeneráció 100-ról 85 per másodpercre csökkent
  • A széttörése utáni újratöltés 3-ról 5 másodpercre nőtt

D.Va

Wallpapersden

Fusion Cannons

  • A fegyver lövése közbeni mozgáscsökkenés mértéke csökkent – 50 százalékról 40 százalékra

Defense Matrix

  • Az újratöltés 1.5 másodpercről 1-re csökkent

Micro Missiles

  • Az aktiválás késleltetése 0.5-ről 0.25 másodpercre csökkent

Junkrat

Concussion Mine

  • A ravasz késleltetése 0.156-ról 0.1 másodpercre csökkent

RIP-Tire

  • A gurulást követő felrobbanás után gyorsabban lehet visszaszerezni az irányítást Junkrat felett. Ez az idő 1.5-ről 0.9 másodpercre csökkent.

https://www.facebook.com/groups/overwatchhun/

×