A Xiaomi legújabb 100W-os töltőjével mindössze 17 perc alatt 0-ról 100 százalékra lehet tölteni egy 4000 mAh-es akkumulátort.

Az elmúlt három évben a Xiaomi több dologban is tudott újat és egyedit felmutatni. Ezek közül az egyik az akkumulátor-technológia. A kínai márka volt az első, mely a legtöbb eszközön elérhetővé tette a 4000 mAh-es aksikat, és bár nem volt a legjobb a töltése, ez hamarosan megváltozhat.

A Xiaomi tavaly márciusban bemutatott 100 W-os töltője hamarosan végre megjelenhet.

Tavaly év elején a Xiaomi lenyűgözte a közönséget azzal a videóval, melyben bemutatta, hogy egy szupergyors 100 W-os töltővel, egy gyorstöltő technológiával hogyan változtatja meg a töltést. Az új rendszerrel egy 4000 mAh-s akkumulátorral rendelkező mobil mindössze 17 perc alatt lett 100 százalékos.

 

A Newschant szerint a Xiaomi lesz az első olyan cég, mely piacra dob ilyen töltőt, bár egyelőre nincs információ, hogy melyik modellhez érkezik a lehetőség. Egyes feltételezések alapján már csak a következő csúcsmodellek kapnak ilyet, a régiek pedig kimaradnak. Pletykák szerint az új modelleket augusztusban jelentik be, akkor érkezhet a 100 W-os töltő is. Ez egyelőre azonban csak pletyka.

Persze a 100 watt esetén kérdés lesz, hogy a cég hogy oldja meg a biztonsági és hőelvezetési kérdéseket. Az is kérdés, hogy az új technológia milyen hamar teszi majd tönkre az akkumulátort.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×