Gyűlöletkeltő beszédeinek hála Donald Trumpnak mennie kellett a Twitch platformjáról.

Az Egyesült Államok jelenlegi elnöke már biztos, hogy nem fog streamer babérokra törni, legalábbis a Twitch-en biztosan nem. Na nem mintha rászorulna a platform nyújtotta bevételekre. Nemrég érkezett ugyanis a hír, mi szerint Dr. Disrespect után Donald Trump csatornáját is bannolták a Twitch felületéről.

 

A politikus főként a beszédeit, illetve különféle politikai eseményeket streamelt a platformon, az erre kialakított „politika” szekción belül. Valószínűleg épp a beszédei miatt csapott le a Twitch bankalapácsa, az utóbbi időben ugyanis a Facebookon és a Twitteren is cenzúrázták az elnök posztjait. Úgy tűnik, most a Twitch is beszállt a sorba.

 

Trump adásait egyébként egész sokan követték figyelemmel, legalábbis ahhoz képest, hogy a Twitch platformján a politikus maga nem tevékenykedett számottevően. Egy év alatt 113 ezer követőt szedett össze, az adásoknak átlagosan 734 nézője volt és közel 1111 ezer órányi nézettséget generált az elnöki csatorna.

Kíváncsian várjuk, hogy Trump hogyan reagál majd a kitiltásra. Elvégre nem szokott elmenni szótlanul a hasonló történések mellett.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×