Nemrég egy érdekes videó született arról, hogy hogyan jött létre a The Last of Us 2 egyik legérdekesebb karaktere, Abby.

Aki ismeri a The Last of Us 2 történetét, annak bizonyára nagyon érdekes lesz az alábbi videó. Aki viszont még szándékosan nem nézett utána, annak spoiler is lehet, hiszen a játék egy friss karakteréről lesz szó.

Ahogy az sok játék esetében (The Last of Us első részének esetében is), a The Last of Us 2 történetét valódi színészek játszották. A modellek szó szerint, szöveggel együtt eljátsszák az adott jeleneteket, azt szakemberek rögzítik, majd leanimálják.

 

Ettől függetlenül a karakterek arca, sőt akár kora és testalkata is teljesen máshogy festhet majd a játékban. Később a játék jeleneteihez külön szinkron is készül.

Mivel tehát igazi emberek játsszák a jeleneteket, a színészi játék így lesz elképesztően hiteles, ami a történet alappillére.

Azok, akik már tudják, mire számíthatnak a The Last of Us 2-ben, valószínűleg kíváncsiak arra is, hogy hogyan jött létre egy-egy karakter. Igen, Abby is egy színész, illetve valódi arc és test alapján készült, ám egy kicsit rendhagyó módon.

A karaktermodell állítólag Jocelyn Mettler volt, aki korábban a Naughty Dognál dolgozott. Mára a Beyond-FX stúdió Visual Effects Artistja. Az alábbi videó bemutatja, hogy pontosan hogyan is épült fel a karakter, s közben pár érdekes részlet is kiderült.

 

Bár a karakter arcát valóban Jocelyn Mettler ihlette, a kidolgozott testet nem. A testhez a női testépítő Colleen Fotsch szolgált alapul, akinek megosztották Instagram oldalát is.

Kép forrása: Instagram

Abby szerepét egyébként Laura Bailey játszotta (ő adta a hangját is), aki Cait Diaz hangja volt a Gears 5-ben.

Kép forrása: Imdb

Nos, természetesen a The Last of Us első részének készítéséról már több videó is született, így ti is meg tudjátok nézni, hogyan vették fel anno a jeleneteket (fent a videó). Ez mára egy sokkal bonyolultabb technológiával készül, amivel az arcmimika is sokkal részletesebben rögzíthető, animálható.

 

Ha ez nem lenne elég, akkor itt van egy reakció videó, melyben a Dina arcmodellje reagál saját magára. Cascina Caradonna végig is játszotta a játékot.

 

Ebben a videóban pedig a Call of Duty operátora, Mara megszerzi saját plakátját egy videojáték-boltból.

 

Neked hogy tetszenek a The Last of Us 2 karakterei?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×