Hosszú évek óta téma, hogy van-e szándékos befolyásolás a játék által az Ultimate Teamben. Persze az EA tagadja, a játékosok tényként kezelik a scriptelést.

Hosszú évek óta komoly vitákat képes szülni a közösségen belül, hogy van-e valamilyen sportszerűtlen befolyásoló tényező az Ultimate Teamben. A közösség legnagyobb része szerint van, sokan azonban még mindig azt vallják, hogy mások ezzel csak védekezni akarnak.

Természetesen az EA teljesen elzárkózik ettől, állításuk szerint szó sincs semmilyen láthatatlan random faktorról.

Miközben a kiadó tagad, egy dolgot majdnem biztosan kijelenthetünk. Aki már játszik egy ideje az Ultimate Teammel, biztosan találkozott már olyannal, hogy 2-0-ás állásnál az ellenfél csapat terminátorba megy át, akik egyszerűen képtelenek hibázni. Eközben persze a mi csapatunk teljesen leépül mentálisan, akár a saját lábukban is el tudnak esni.

Egy különösen részletes reddit posztban a seedsrevolution nevű FIFA játékos elmagyarázza, hogy szerinte hol tetten érhető a csalás és hogyan védekezhetünk ellene a leghatékonyabban.

Szerelés vagy szabálytalanság? Majd a gép eldönti.

A poszt szerint a kezdőrúgásból szerzett gólok például azért lehetségesek, mert a gép úgy érzékeli, hogy a csapat 100%-os labdabirtoklással rendelkezik. Ekkor a játékosok ügyesebben mozognak, a labda könnyebben ér célba és a gólra is nagyobb esély van.

A posztot készítő játékos szerint a következő mechanikák lehetnek a segítségünkre, mikor a csapatunk darabokra hullott:

  • Ne használjunk összetett felállásokat
  • Védekezéskor lassítsuk a játékot, csak nagyon rövid passzokat játszunk
  • Használjuk az R1/RB vagy L1/LB-t, hogy jobb pozícióba segítsük a játékosainkat
  • Támadáskor szintén csak rövid passzok, melyeket képtelenség lerabolni

Ha ezeket megtesszük, egy idő után tapasztalható lesz, hogy kezd helyreállni a csapatunk. Ha már újra mindenki úgy mozog, ahogy az elvárható, elkezdhetünk újra normálisan játszani.

Sok szerencsét mindenkinek a mechanika megtöréséhez.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×