Miután a Microsoft nemrég megszüntette a Mixert, a Twitchnek új kihívókkal kell szembenéznie a jövőben. A Facebook Gaming után jön a Tencent új platformja.

Gondolom sokan tudjátok, a világ játékiparában óriási szerepet játszik a kínai Tencent. A vállalat által támogatott streaming platform, a Trovo Live egyelőre kis nézettséggel rendelkezik, ám most nem kis támogatást kap.

A Tencent 30 millió dollárt szán arra, hogy tartalomgyártókat hozzon a platformra.

 

Ez nagyjából 9,4 milliárd forint. A Trovo.live jelenleg béta verzióban működik, és bár már vannak rajta tartalomgyártók, a nézőszámok még két számjegyűek. A szolgáltatás legnépszerűbb címei természetesen a Call of Duty: Mobile, a PUBG Mobile, de persze megjelennek a Valorant, Fortnite, Modern Warfare Warzone streamerek is.

A platform, ami korábban Madcat néven futott, csak néhány hónapja indult – írja a Bloomberg. A Trovo szolgáltatási feltételei közt találunk utalást arra, hogy a cég a Tencent Holdings Limited leányvállalata, sőt a székhelye megegyezik a Tencent észak-amerikai irodájának címével.

Június 22-én, csupán néhány órával azután, hogy a Microsoft bejelentette a Mixer megszűnését, a Trovo is bejelentette a partnerségi programot. Ennek keretében 30 millió dollárt szánnak arra, hogy népszerű streamereket vonzanak be. A Trovo ezen túl különböző összegeket ajánl fel a top 500 streamernek, akik minél többet közvetítenek és sokan nézik őket. Ezek az összegek 600 dollártól indulnak, de akár 4200 dollár is szerezhető bónuszként.

Azok, akik elérik a 100 követőt, 100 dollárt is kapnak, csak úgy ösztönzésképpen.

Egyelőre nehéz megjósolni, hogy milyen jövő elé néz a Trovo. Ha sikerül népszerűvé válnia, akkor a Facebook Gaming mellett igazi riválisa lehet a Twitchnek.

Szerinted lesz olyan platform, ami megdönti a Twitch népszerűségét?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×