Érdekes trükkre jöttek rá a szemfüles Fortnite játékosok. Egy egyszerű beállítással előnyt szerezhetünk a bokorban bujkálókkal szemben.

A Fortnite telis-tele van lehetőségekkel. Vadászhatunk játékosokra a temérdek mobilitást kölcsönző tárgyakkal, a nyersanyagokat felhalmozva építőpárbajokat vívhatunk, vagy akár be is settenkedhetünk a Top 10-be. Mivel a cél a Victory Royale, így teljesen mindegy, hogy hogyan érjük el, ha végül sikerrel járunk. Ez a Battle Royale szépsége.

Persze ettől még az utolsó kategória meglehetősen idegesítő lehet. Biztosan sokakkal előfordult már, hogy óvatlanul rotált át éppen egy nyílt terepen, ahol nem volt semmi, csupán egy bokor. A figyelmetlenségből adódóan pedig egy bokorban guggoló játékos prédájává vált.

Mint kiderült, az új szezonban ezeket a játékosokat lebuktathatjuk egy egyszerű beállítással.

Anti-Aliasing Off lets you see people in Bushes (look for the white pixel)
byu/AriesBosch inFortniteCompetitive

Ha kikapcsoljuk az Anti-Aliasing opciót a rendszer-beállításoknál, akkor bizony a játék miközben feldolgozza az információkat játék közben, a bokorban bujkáló játékosokat akarva akaratlan lebuktatja. Ez azért tud megtörténni, mert az Anti-Aliasing azért felel, hogy „valósághűbb” legyen az, amit látunk. Elsimítja a modellek széleit, szebbé teszi a játékot. Viszont ha nincs bekapcsolva, akkor amikor a bokor és a karaktermodell találkoznak, a játék nem fedi le teljesen az utóbbit, így feltűnhet az ott teázó ellenfél.

Az Anti-Aliasingot „off”-ra érdemes állítani

Minden profi Fortnite játékos így játszik, ráadásul azok, akik a legtöbb versenyen ott vannak, minden mást is minimumra tesznek. Csupán a View Distance (látótávolság) szokott Mediumon pihenni.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×