Hatalmas siker a telefonos Call of Duty. Hajmeresztő számokat produkál a port, már túllépte a 250 millió letöltés mérföldkövét.

Az Activision jól ráérzett, hogy a Call of Duty közösség szívesen harcba szállna az okostelefonokon is. Tavaly októberben piacra dobták a CoD: Mobile-t, ami azóta is töretlen sikerszériát hoz.

A SensorTower adatai szerint már több mint 250 millióan töltötték le a játékot. Ezt a számot ráadásul egy meglehetősen impozáns, 8 hónapos időintervallumban sikerült elérni. Csak a miheztartás végett, se a PUBG Mobile, sem pedig a Fortnite nem tudott ilyen számokat produkálni 8 hónap után.

Mit jelent ez anyagilag az Activisionnek?

Szintén a SensorTower közölte nemrég, hogy jelentősen megemelkedtek a mobiljátékok bevételei az elmúlt hónapokban. Nagy valószínűséggel a COVID-19 okozta karantén okán történhetett meg mindez. Persze ez azt is jelenti, hogy a Call of Duty: Mobile-ra is rendesen költöttek a felhasználók. Az összesített adatok szerint eddig körülbelül 327 millió dollárt, vagyis megközelítőleg 101,6 milliárd forintot hozott 8 hónap alatt az Activisionnek a játék.

Nem csoda, hogy ezek alapján a számok alapján sokan úgy gondolják a videojáték-iparban, hogy a mobiljátékoké a jövő. Félelmetes, hogy mikre képes a mikrotranzakciós-rendszer.

https://www.facebook.com/groups/codmobilhungary/

×