Nemrég a Hobbit című filmek alapján készült, törölt videójáték fejlesztője bemutatta a játék demóját, ami 1 millió dollárba került.

A „Traveller’s Tales” nevű brit stúdió igen régóta filmeken és más ismert franchise-okon alapuló Lego videojátékokra specializálódott. Egyszer azonban 1 millió dollárt költöttek egy demóra, ami egy nem-Lego Hobbit játék bemutatására készült. A Warner Bros azonban nem vette meg a projektet, így törölték azt.

A Traveller’s Tales alapítója, Jon Burton nemrég a stúdió sikertelen projektjéről beszélt YouTube-csatornáján, a GameHut-on. A videó nem csupán a demó elkészítésének folyamatát, a felmerülő problémákat részletezi, de az elvetett játék felvételei is láthatók.

https://youtu.be/grwnHJykybM

 

A játék egyébként a Hobbit filmeket vette volna alapul, de ez nem igazán jött össze. A stúdiónak ugyanis hat hónapja volt, hogy megfelelő bemutatót készítsen, amelyet Peter Jackson-nak, a filmek rendezőjének kellett prezentálni. Ugyanakkor a Traveller’s Tales nem fért hozzá a The Hobbit filmadaptációjának forgatókönyvéhez, ezért a Gyűrűk Urának jeleneteit vették alapul.

A demó elkészítése összesen 1 millió dollárt emésztett fel, a Warner Bros-t azonban nem sikerült meggyőzni.

Tényleg érdemes megnézni a videót, hiszen az is kiderül, hogy milyen nehézséggel néz szembe egy játékfejlesztő, főleg akkor, ha a projektet végül elvetik.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×