Hihetetlen, hogy egy ekkora cég, mint a Blizzard folyton képes drámázni. Mintha valaki folyton a cég rossz megítélésén dolgozna. Nevetséges.

Christina „Zerina” Mikkonen egy népszerű streamer, több díjat bezsebelt cosplayer és nem mellesleg volt Blizzard alkalmazott. Szorosan összefonódott a család az utóbbi céggel, hiszen Zerina férje egészen véletlenül profi Hearthstone játékos. Janne „Savjz” Mikkonen-ről van szó, aki a Liquid aktív játékosa és streamere Twitch-en és Youtube-on is.

Hol volt, hol nem volt…

Zerina korábban a Blizzard – Hearthstone Community Managere volt, mielőtt kirúgták volna a cégtől. Bár akkor a búcsú oka nem Zerina szókimondó stílusa volt, azóta sokszor meggyűlt a Blizzard baja a volt alkalmazottal.

Itt kezdődött a buli

A Blizzard egy álláshirdetéses posztja alatt indította be Zerina a rakétáit, felhívva a figyelmet arra, hogy a cégen belüli helyzet minimum katasztrofális és amúgy a fizetés is nevetséges.

A Hearthstone-ért felelős döntéshozóknak pedig ez elég is volt, ott támadtak vissza, ahol a legjobban fáj.

Ahogy már korábban is írtuk feljebb, Zerina férje Savjz aktív Hearthstone játékos és streamer. Gondolta a Blizzard, majd akkor rajta bosszút áll. Savjz seperc alatt tiltólistára került a cégnél, minden hivatalos eseményről és versenyről is letiltották.

Savjz hamar le is pattant a Blizz-ről, akik világossá tették neki, hogy nem engedik a versenyek közelébe a felesége miatt.

Ha Zerina posztjai nem lettek volna elegek, Savjz követői aztán tettek érte, hogy nagy port kavarjon az ügy. Egyszerűen ép ésszel felfoghatatlan ez a bánásmód, ezt pedig a Blizzardnál is belátta valaki, ugyanis hamar változott a cég véleménye.

 

Hivatalosan is bocsánatot kértek a játékostól, amiért így bántak vele és a feleségével egy közel sem annyira sértő megnyilvánulás miatt. Savjz így újra részt vehet versenyeken, míg a felesége elkísérheti ezekre az offline rendezvényekre.

Zerina is örül annak, hogy a férje karrierje újra pályára került, de hozzátette, továbbra is mindig el fogja mondani a véleményét akkor, ha valami szerinte nem korrekt a gaming iparban.

 

Komoly kis hullámvasút lehetett ez a párnak, és végképp annak a néhány embernek a Blizzard-nál, akik ezeket a döntéseket lekommunikálták. Kíváncsian várjuk, hogy lesz-e folytatása az ügynek, esetleg újabb emberek búcsúznak-e el majd a Blizzardtól a történtek után.

Ti egyetértetek a Blizzard sokszor megkérdőjelezhető közösségi döntéseivel, vagy szerintetek is folyton túlkapásokat követ el a cég?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×