Az Overwatch játékosok arra kérik a Blizzard fejlesztőit, hogy végre kezdjenek valamit a chaten uralkodó sértő magatartással.

Az utóbbi időben több játékfejlesztő csapat/kiadó kezdett kiemelten foglalkozni a rasszizmussal, valamint a másokat sértő magatartással a játékokon belül. Miután többek között az Activision és az EA új funkciókat vezetett be a rasszista kifejezések/nevek tiltására, addig a játékosok szerint az Overwatchban a káosz az úr.

A játékosközösség most arra szólította fel a Blizzardot, hogy végre tiltsanak le bizonyos másokat sértő kifejezéseket a szöveges csevegésben.

Az Overwatch indulása óta számos kifejezéssel lehet élni a játékon belüli chaten, és bár a sértő játékosokat lehet jelenteni, a chat továbbra is megengedi az ilyen szavak használatát. Egyes szavak azonban, mint például a „ggez” ki lett cserélve előre elkészített mondatokra. Mint például „nagyon jó volt”, „minden jót nektek” stb.

Kép forrása: Blizzard

Ez azt jelenti, hogy bár a Blizzard helyettesíthet bizonyos kifejezéseket, ha akar, egyes kifejezések akkor is ellenőrizetlenül megjelenhetnek. Az Overwatch Reddit közösség tagjai most hangosan követelik a drasztikus lépést az ügyben.

„Hé Blizzard! Betiltanátok a rasszista gyűlölködést a szöveges chatben? – írja Eyud29 egy bejegyzésben, amire már számtalan komment érkezett.

Természetesen az ügy nem ilyen egyszerű, mert a lehetséges megoldásról megoszlanak a vélemények. Vannak, akik úgy gondolják: a chatben elég csupán a report lehetőség jelenléte, mások szerint viszont azzal együtt el is kell szenvedni a sértő magatartást.

Jogos lehet a felvetés, hogy ha a Blizzard képes a „ggez” kifejezést kitiltani a chatből, akkor az egyéb sértő és rasszista kommentekre is találhatna megoldást. Jelen pillanatban a Blizzard még nem reagált a posztra, de a fejlesztők általában igyekeznek válaszolni a rajongók bejegyzéseire.

Szerinted eleget tesz a Blizzard a rajongók kérésének?

https://www.facebook.com/groups/overwatchhun/

×