Az Electronic Arts csapata mostantól még inkább felveszi a kesztyűt azok ellen, akik a játékokon belül másokat megsértenek.

Miután több videojáték-vállalat a Black Lives Matter mozgalom mögé állt, és szisztematikusan elkezdték a játékon belül is eltüntetni a sértő tartalmakat, az EA most kibővíti tevékenységét. Mostantól a mérgező magatartás hatását is fokozottabban szeretnék kezelni.

Így létrejött a Positive Play szabályzat, ami tulajdonképpen egy friss útmutató a játékosok helyes viselkedéséhez a társaság összes játékára, szolgáltatására, platformjára vonatkozóan.

Az iránymutatás többek között olyan fogalmakat tartalmaz, mint a „ne légy bunkó”, „hasznos visszajelzést adj” és „talán még egyszer gondold át, mielőtt ezt közzéteszed”. Minden olyan általában toxikus kifejezés, ami másoknak nem esik jól, nem tanácsos az EA szemében.

Kép forrása: EA

Ami viszont fontos szempont, hogy a szabályok megsértése kisebb-nagyobb bant is eredményez.

Minden letiltott felhasználó e-mailt kap, amelyben elmagyarázzák, miért kapott bant. Azok, akik rendszeresen megsértik a szabályzatot, örök bant is kaphatnak.

Az EA tehát a félreértések elkerülése végett egyértelmű és világos leírást adott ki arról, hogy mit szabad és mit nem, mi számít toxikus viselkedésnek.

„Új módszert hoztunk létre a toxikus játékosok jelentésére, valamint frissítettük a káros viselkedés kezelésének rendszerét” – írja az EA hivatalos oldalon.

Azt is megemlítik, hogy az EA létrehozott egy játékos tanácsot, ami szeretné még kellemesebbé tenni a játékosközösséget. Erről részleteket sajnos nem közöltek, pedig igazán érdekelne minket, hogy ez mit jelent pontosan. Az EA egyébként nem tétlenkedett. A csapat eddig több mint 3500 játékosok által létrehozott toxikus elemet távolított el a játékokból. Ezek nem megfelelő, bántó nevek stb.

Az EA teljes szabályzatát a hivatalos oldalon találjátok.

Szerinted az EA sikeresen vissza tudja szorítani a toxikus viselkedést?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×